Έντονη ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την στάση συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ: «Επιζήμια για την παράταξη και τον τόπο είναι η στάση των δύο συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ που ψήφισαν υπέρ της αποχής από τη βαθμολόγηση των γραπτών»,  απαντώντας έτσι στις σχετικές ανακοινώσεις του γραμματέα Συνδικαλισμού της ΝΔ Γιάννη Μανώλη και της ΔΑΚΕ.

«Εξακολουθώ, όμως να μην έχω λάβει συγκεκριμένη απάντηση από την ηγεσία της ΔΑΚΕ, εάν επικροτεί τέτοιου είδους εκβιαστικές συμπεριφορές», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα, η ΔΑΚΕ είχε αναφερθεί στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας τα ακόλουθα: «Προφανώς, με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν μπορούμε να ανήκουμε στο ίδιο κόμμα … Εμείς είμαστε με τον εργάτη, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον ψιλικατζή, τον ταβερνιάρη, τον μεροκαματιάρη, τον εργαζόμενο με 600 ή 700 ή και 1500 ευρώ, τον συνταξιούχο που δυσκολεύεται να αγοράσει με την σύνταξή του τα φάρμακα του, τον άνεργο, το νέο και τη νέα που προσπαθεί με κάθε δύναμη, που μπορεί ανθρώπινα να διαθέσει για να έχει μια απλή αλλά αξιοπρεπή ζωή, χωρίς υποχρεώσεις και χωρίς εξαρτήσεις». «Εσείς που ανήκετε;» ρωτούν καταλήγοντας, τον τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ.