Βολές εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεργιάδης, κατά του Τ. Λιάσκου, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σχετικά με την προσχώρηση ή μη του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στο ΛΑΟΣ.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, στο ΒΗΜΑ 99,5 υποστήριξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη λόγω της ιδιότητάς του ως γραμματέας του ΛΑΟΣ. Όπως είπε τον ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης, την Πέμπτη στη Βουλή ότι ο κ. Λιάσκος προσχώρησε στον ΛΑΟΣ και «επίκειται η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος».

«Φεύγοντας από τη Βουλή για να πάω στις μεσημβρινές μου εκπομπές, ως γραμματέας του ΛΑΟΣ πήρα τηλέφωνο τον κ. Λιάσκο ο ίδιος και είχα μια αρκετά ενδελεχή συζήτηση μαζί του. Αφού τον καλωσόρισα στον ΛΑΟΣ και αφού μου εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να φύγει από τη Ν.Δ., μου εξήγησε ποιους τομείς θα ήθελε να αναλάβει και συγκεκριμένα εξέφρασε προτίμηση στον τομέα του τουρισμού, όπου είχε υπάρξει υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή. Αφού δώσαμε ραντεβού στο γραφείο μου την ερχόμενη εβδομάδα, για να δούμε πώς θα γίνει το τυπικό μέρος της ανάληψης των εσωκομματικών του καθηκόντων, μου είπε κάποια πράγματα για το πρώην, τότε, κόμμα του, τη Ν.Δ., που δεν θα ήθελα να αναφέρω, αλλά εάν επιμείνει ο κ. Λιάσκος θα το κάνω, και μετά από μία ημέρα ακριβώς το απόγευμα και ενώ βρισκόμουν σε άλλη συνέντευξη στην Κόρινθο, μού ανακοινώθηκε ότι ο κ. Λιάσκος έβγαλε μια ανακοίνωση ότι ήταν τιμητική η πρόταση, αλλά αυτός θα μείνει στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη κτλ.».

Όπως είπε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ «στην πολιτική κρινόμαστε από τη συνέπειά μας. Ο κ. Λιάσκος είχε έρθει στον ΛΑΟΣ από δική του πρωτοβουλία – δεν τον ζητήσαμε εμείς, εκείνος μας χτύπησε την πόρτα. Μας χαροποίησε η προσχώρησή του, διότι τον θεωρούσαμε έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο και μας προξενεί χαρά η αποχώρησή του, διότι θα είχαμε φορτωθεί ένα κακό στέλεχος».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του κ. Λιάσκου με τον κ. Καρατζαφέρη, που επικαλείται ο ΛΑΟΣ, ανέφερε ότι «οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του κ. Λιάσκου θα έπαιζαν στο ραδιόφωνο την επόμενη ημέρα, δεν μπορούσαν να παίξουν εκείνη την ημέρα, διότι ήταν η ημέρα της απεργίας. Απλώς την επομένη δεν έπαιξαν, διότι ο κ. Λιάσκος είχε κλείσει το τηλέφωνό του. Είχε κάνει δηλώσεις στο γραφείο του προέδρου του ΛΑΟΣ και θα έπαιζαν στο «Τηλεάστυ». Καλύτερα που δεν ήρθε στον ΛΑΟΣ ο κ. Λιάσκος και αν έχει τέτοια στελέχη η Ν.Δ. να τα χαίρεται».