Την 114 Πτέρυγα Μάχης επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, όπου ενημερώθηκε για το επιχειρησιακό έργο και τις δραστηριότητες της μονάδας και ξεναγήθηκε στον δορυφορικό σταθμό εδάφους, ο οποίος τίθεται επίσημα από σήμερα σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

Μέσω του δορυφορικού σταθμού εδάφους, ο κ. Παπούλιας είχε την ευκαιρία να δει εικόνες από τις καταστροφές, που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού στην Ιαπωνία.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ακατανόητο αυτή τη στιγμή» -που όλοι είναι συγκλονισμένοι από την καταστροφή στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ιαπωνία- «η Τουρκία να θέλει να χτίσει σε σεισμογενή περιοχή τον δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα, απέναντι από τη Ρόδο. Πρέπει ο κ.Ερντογάν να το σκεφθεί πολλές φορές» και κάλεσε τους Ευρωπαίους να παρέμβουν «για να μην έχουμε μία καταστροφή, που θα είναι στο κατώφλι μας».

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη καθώς και στις πτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά, ο κ. Παπούλιας διεμήνυσε ότι «η γειτονική χώρα πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας πτοεί, δεν μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας, ή πετώντας πάνω από τα νησιά μας με τρόπους που δεν συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες. Δεν είναι προς όφελος κανενός ιδιαίτερα της Τουρκίας, όταν μάλιστα σκέπτεται ότι θέλει να προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία».