Με τους οίκους αξιολόγησης τα έβαλαν Θεόδωρος Πάγκαλος και Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το ρόλο των οίκων αξιολόγησης και την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s ο Θεόδωρος Πάγκαλος παραδέχτηκε την καταχρηστική θέση των αυτών των οίκων ενώ πρόβαλλε ως μέσω αντιμετώπισής τους την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Αν θέλετε να τους τρίψουμε τα μούτρα ένας τρόπος υπάρχει. Να αυξήσουμε τα έσοδα και ο καθένας να καταβάλλει τους φόρους που οφείλει κάθε πολίτης να καταβάλει. Αν αυτό γίνει ούτε τη Moody’s θα έχουμε ανάγκη ούτε κανένα», υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος.

Για παιχνίδια εντυπώσεων των οίκων αξιολόγησης που παίζουν με τις οικονομίες των χωρών έκανε λόγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες γιατί όπως είπε «δεν μπορεί να είναι υποχείριες όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου».

Αναφερόμενος στις συνόδους Κορυφής της 11ης και 25ης Μαρτίου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας παράλληλα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίξουν την προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα.

«Δεν βοηθάμε τον πρωθυπουργό αλλά την Ελλάδα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Και όταν ο πρωθυπουργός είναι σε εθνική αποστολή να διασωθεί η χώρα πρέπει να το βουλώνουν κάποιοι. Δεν είναι για το δικό του “ονόρε”, όποιος θέλει να βοηθήσει πρέπει να τρέξει και να σηκώσει το τηλέφωνο, το θέμα δεν είναι να πετύχει ο Παπανδρέου αλλά η Ελλάδα. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι να βγει η χώρα από τέλμα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτοί που ποντάρουν στο χάος και την αναρχία. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να το συνειδητοποιήσουν άμεσα» έκλεισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Με τις συστάσεις Καρατζαφέρη συντάχθηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπογραμμίζοντας την ανάγκη ότι τέτοιες δύσκολες στιγμές, «επιτάσσουν να συνταχθούμε με το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας».