Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου θα συνεδριάσει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός παραμένει κλινήρης για Τρίτη ημέρα σήμερα λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία 24ωρα. Άλλωστε πρέπει να …μαζέψει δυνάμεις για την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Μια συνεδρίαση που αναμένεται ιδιαίτερα έντονη. Το κλίμα μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ  αλλά και μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα θυμίζει καζάνι που βράζει. Και μπορεί να είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου αυτός που ακόμα  συγκεντρώνει τα πυρά, όμως το Μαξίμου ανησυχεί ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο στόχαστρο θα βρεθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Άλλωστε οι δυναμικές ομάδες  των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν αρκείται πλέον στο αίτημα απομάκρυνσης του Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά  προχωρούν στο αίτημα αλλαγής πολιτικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει  και η εκλογή των τριών κενών θέσεων του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς παραμένουν κενές οι θέσεις των  κ.Μαν. Όθωνα, Γ. Κουτσούκου και Δημ. Κουσελά  που τοποθετήθηκαν σε θέσεις υφυπουργών στον τελευταίο ανασχηματισμό.

Πέραν του κ. Γιώργου Παναγιωτακόπουλου για μια θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι υποψήφιοι ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, Στέφανος Τζουμάκας και Παντ. Καμάς, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των κ. Δημ. Καρύδη, Μάρκου Μπόλαρη και Νίκου Σαλαγιάννη.