Σε σεμινάριο με θέμα «Πολιτική Αναταραχή, Οικονομική Αβεβαιότητα και Ασφάλεια στη Μεσόγειο», το οποίο διοργανώνει η Ειδική Ομάδα για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, συμμετέχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Το σεμινάριο αρχίζει στις 9:30.

Στις 11:00 η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών  θα συναντήσει, στο υπουργείο,  τον πρέσβη της Νορβηγίας Sverre Stub.

Στις 12:30 στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του υπουργείου Παιδείας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δίνει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση πρωτοβουλίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ταυτόχρονα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση των: Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου και Στρατή Τσίρκα.

Στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο.

Στις 15:00 οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος προγραμματίζουν συγκέντρωση στη πλατεία Κουμουνδούρου και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. 

Στις 18:00 στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος (Σίνα 16), το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την 68η επέτειο από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, προκειμένου να «φωτίσει» μια ιστορική περίοδο (1943-1949) μέσα από τα κινηματογραφικά αρχεία, τιμώντας τα κινηματογραφικά συνεργεία που με ηρωισμό αποτύπωσαν την ιστορία.

Μισή ώρα αργότερα στις 18:30 ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Λιβύης για τις εξελίξεις στη χώρα.

Στις 19:00 στη Στοά του Βιβλίου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι Πολιτειακοί Θεσμοί».

Την ίδια ώρα το κίνημα «Δεν πληρώνω» διοργανώνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσουν και σήμερα οι μετανάστες απεργοί πείνας του κτηρίου Υπατία. Εξ αυτών 42 έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας με κλονισμένη υγεία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Άγκυρα ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Από σήμερα αρχίζει πιλοτικά η μεταφορά μόνο δύο ποδηλάτων στο μετρό. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας και τις Κυριακές από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας. Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.