«Με το καλημέρα της θητεία του ο Γιώργος Καμίνης παρουσίασε το πραγματικό του πρόσωπο», λέει ο Νικήτας Κακλαμάνης σε ανακοίνωσή του με αφορμή τόσο τις χιλιάδες κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία όσο και την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τα δημοτικά τέλη.

«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο δύο μήνες, ώστε ο “επιτυχημένος” Συνήγορος του Πολίτη, να εξελιχθεί σε δήμαρχο-“φοροεισπράκτορα” των Αθηναίων Πολιτών αλλά και σε “Συνήγορο της Τρόικας”», αναφέρει ο πρώην δήμαρχος και κάνει λόγο για «χαράτσι με τις 60.000 κλήσεις που μοίρασε απλόχερα η δημοτική αστυνομία σε 60 μόλις μέρες για τη “δήθεν νομιμότητα” στους δρόμους της Αθήνας».

Τώρα, προσθέτει, «επιβάλλει “κεφαλικό φόρο” στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πρωτεύουσας, όπως οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, με την επιβολή εισοδηματικών κριτήριων, ώστε να πληρώνουν δημοτικά τέλη για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια».

Ο κ. Κακλαμάνης καταλογίζει επίσης στον Γ. Καμίνη πως δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του για την πρόταση του πρώτου για τη δικαστική διεκδίκηση των 38 εκ ευρώ, που παρανόμως παρακρατήθηκαν από τους θεσμοθετημένους κρατικούς πόρους για τον δήμο Αθηναίων.