Το ζήτημα τέθηκε πριν λίγο και στην Ολομέλεια που συζητείται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο.

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι θα φέρει νόμο απαγόρευσης πώλησης δημόσιας περιουσίας. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν σήμερα το μεγάλο ζήτημα της ελληνικής οικονομίας. Ανευθυνότητα ακόμη και σήμερα», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης του ΛΑΟΣ.

«Κύριε Παπακωνσταντίνου, χρωστάτε εξηγήσεις για το θέμα που συγκλονίζει τον κόσμο: ‘’κυβέρνηση εναντίον τρόικας’’. Γιατί συμφωνήσατε με την τρόικα για τα 50 δισ.; Γιατί αποδεχθήκατε να ανακοινώσει το ‘’πωλείται όπως είναι επιπλωμένο’’;» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και πρόσθεσε:
«Πώς εξηγείται η στάση του κ. Σαμαρά, που ήταν υπέρ των 50 δις και τώρα κάνει τον Απόστολο του Ιησού Χριστού και λέει απεταξάμην τα 50 δισ.;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός θα βάλει νομικούς και νομοθετικούς περιορισμούς για όσους πουλάνε γιατί θέλει να βάλει εμπόδια στον εαυτό του» και κατέληξε:
«Η γενική εξουσιοδότηση που είχατε πάρει να υπογράφεται μνημόνια κτλ έχει οδηγήσει την υπόθεση σε Φαλκονέρα και έχουν σηκωθεί στα κάγκελα βουλευτές και το μισό υπουργικό συμβούλιο».

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ενημερώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα 50 δισ, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Χθες ωστόσο τα πράγματα παραλίγο να φτάσουν στα άκρα, καθώς κυκλοφόρησε η φήμη ότι ορισμένοι κυβερνητικοί βουλευτές ήταν έτοιμοι να αρχίσουν να μαζεύουν υπογραφές, προκειμένου να τους ενημερώσει ο υπουργός Οικονομικών σε συνεδρίαση στη Βουλή.

Τελικώς η «απειλή» δεν πραγματοποιήθηκε, αφού αποσαφηνίστηκε ότι το ΚΤΕ για το φορολογικό θα είναι διευρυμένο και θα περιλαμβάνει συζήτηση για το θέμα της ακίνητης περιουσίας.