«Δεν θα ξαναγίνει συνέντευξη τύπου της Τρόικας. Υπερέβησαν τα εσκαμμένα ανακοινώνοντας μονομερώς ζητήματα της ελληνικής κυβέρνησης. Χρησιμοποίησαν σειρά χαρακτηρισμών για ζητήματα που αφορούν την εγχώρια πολιτική σκηνή που ενόχλησαν όλους μας», δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιχειρώντας να κατευνάσει συμπολίτευση και αντιπολίτευση για το θέμα των δηλώσεων της Τρόικας.

Αναφερόμενος στα 50 δισ. υποστήριξε ότι «δεν είναι μνημονιακός στόχος. Είναι ρεαλιστικός; Είναι. Είναι φιλόδοξος; Είναι. Αλλά ακόμη και αν δεν τον πετύχουμε πλήρως, θα έχουμε καταγράψει και θα έχουμε ξεκινήσει την αξιοποίηση. Το χρέος της χώρας μας προτού αρχίσει να αποκλιμακώνεται θα έχει ξεπεράσει το 150%. Η σωστή αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και η αποκρατικοποίηση είναι πράγματα θετικά, που τα χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα εμείς πέραν από οποιονδήποτε άλλο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά:
«Ακούσαμε από τη ΝΔ μία αβάσταχτη ελαφρότητα, έναν απύθμενο λαϊκισμό. Και βέβαια τεράστια υποκρισία. Καταθέτω σημεία της ομιλίας του κ. Σαμαρά από το Ζάππειο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπου τελειώνει ότι τα 50 δις μπορούν να βρεθούν τα επόμενα 2 χρόνια», είπε και πρόσθεσε:
«Ο κ. Σαμαράς έλεγε να κάνουμε μνημονιακή υποχρέωση την αξιοποίηση. Αυτή είναι η διαφορά».
Απαντώντας δε στις αιτιάσεις του Δ. Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:
«Να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του ο κ. Παπαδημούλης για τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει καταλάβει σε ποιο χώρο βρίσκεται. Εμείς θέλουμε διάλογο με τα πολιτικά κόμματα».
Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, ο υπουργός Οικονομικών το χαρακτήρισε πολύ μεγάλη τομή στην οικονομία της χώρας και πρόσθεσε:
«Το συνταγματικό μας καθήκον δεν είναι να δικαιολογούμε την άρση περιορισμών αλλά την επιβολή. Αυτό κάνουμε».
Λίγο αργότερα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ης ΝΔ κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου «είτε να πάρει πίσω αυτά που είπε για τη ΝΔ, ή να παραιτηθεί».