Ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση στο δημοφιλή ηθοποιό Στέλιο Μάινα στο κέντρο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση εδώ και μεγάλο διάστημα εργάζεται και σχεδιάζει το πώς μπορεί το κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει επιτέλους την αξία και το χαρακτήρα που έχει.

Επεσήμανε δε ότι ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη ως συνέχεια άλλων συσκέψεων, όπου λαμβάνονται αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τον τραυματισμό ενός πολύ καλού ηθοποιού, ο οποίος έκανε και δηλώσεις», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής, επισημαίνοντας πως «το να μιλάμε αποσπασματικά για κάποια περιστατικά δε δίνει το νόημα που σχετίζεται με την ουσία του θέματος που είναι το τι κάνει η κυβέρνηση ώστε το κέντρο της Αθήνας να δοθεί ξανά προς χρήση των πολιτών».

Ο κ. Πεταλωτής επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για τη σημερινή κατάσταση του Κέντρου, τονίζοντας ότι «πέρασαν πολλά χρόνια χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα» και ότι «αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε γιατί ακριβώς υπήρχε η τεράστια αδράνεια της πολιτείας».

«Η ΝΔ, όπως σε όλους τους τομείς, έδειξε πόσο αδρανής ήταν σε ό,τι αφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά γίνεται αυτή η πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε το κέντρο να δοθεί ξανά στους πολίτες του, με συγκεκριμένα κίνητρα και αποφάσεις.