Σειρά επισκέψεων σε Λευκωσία, Λονδίνο και Νέα Υόρκη θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Στην Κύπρο, όπου θα βρίσκεται τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15, ο κ. Δρούτσας θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας. Επίσης, ο κ. Δρούτσας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριο Καρογιάν καθώς και με τους επικεφαλής των κομμάτων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Δρούτσα στη Βρετανία περιλαμβάνει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Χέιγκ, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ κ. Λίντινγκτον με στελέχη της αντιπολίτευσης καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο.

Στις 18 Φεβρουαρίου ο κ. Δρούτσας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο αλλά και εκπροσώπους της ομογένειας.