Η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2006 ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες «RAM MEDIA LTD» και «PARALLEL MEDIA GROUP PLC».

Τα σχετικά έγγραφα απεστάλησαν από τη ΓΓΑ προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ύστερα από εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

Ως γνωστό, με τη συγκεκριμένη σύμβαση, που -όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου- υπεγράφη χωρίς τη σύμπραξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το ελληνικό Δημόσιο δια του τότε υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού κ. Ορφανού, είχε αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 4.000.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στις 6/11/2006, η τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, για το έτος 2006.

Όπως επισημαίνεται στην ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού «τελικά, η εκδήλωση αυτή δεν έλαβε ποτέ χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο με αποφάσεις των αγγλικών δικαστηρίων, που ορίστηκαν αρμόδια με την ίδια ετεροβαρή σύμβαση, έχει υποχρεωθεί να καταβάλει μέχρι σήμερα στην αφερέγγυα και υπό εκκαθάριση εταιρία «RAM MEDIA LTD» το ποσό των 14.000.000 ευρώ.