Με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, ζητείται η δικαστική και διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης της σύμβασης που υπεγράφη το 2006 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των εταιριών «RAM MEDIA LTD» και «PARALLEL MEDIA GROUP PLC». Θα ερευνηθεί ο έλεγχος της νομιμότητας της διαδικασίας που τηρήθηκε για τη διοργάνωση στην Ελλάδα της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για το έτος 2006.

Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 4.000.000 € για τη διοργάνωση στην Ελλάδα στις 6/11/2006 της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για το 2006.

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για μία εκδήλωση, διάρκειας μίας ημέρας, για την οποία η αντισυμβαλλόμενη του Ελληνικού Δημοσίου εταιρία «RAM MEDIA LTD» θα κατέβαλε σύμφωνα με τη σύμβαση «καλές προσπάθειες» να προσελκύσει 6 βραβευμένους ποδοσφαιριστές και διασημότητες και VIP, γενικώς από τον κόσμο. Για τον σκοπό αυτό της δόθηκε μάλιστα αρχικά ως προκαταβολή το ποσό των 2.400.000 €. Για την ημερήσια αυτή εκδήλωση συστήθηκε στη συνέχεια Οργανωτική Επιτροπή υπό τον τότε ΓΓΑ κ. Δουβή με δικό της προϋπολογισμό, δική της Γραμματεία και Οικονομικό Υπόλογο, που καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης σε 6.300.000 €.

Τελικά, η εκδήλωση αυτή δεν έλαβε ποτέ χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο με αποφάσεις των αγγλικών δικαστηρίων, που ορίστηκαν αρμόδια, έχει υποχρεωθεί να καταβάλει μέχρι σήμερα στην αφερέγγυα και υπό εκκαθάριση εταιρία «RAM MEDIA LTD» το ποσό των 14.000.000 €.