«Απαράδεκτο και αμετανόητο» χαρακτηρίζει ο Νότης Μηταράκης τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, με αφορμή την υπόθεση της «νεκρής Μαρίας» στον Έβρο.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης ο Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στο AtticaTV, ανέφερε: «Ξέρετε ποιος ανακοίνωσε τη “νεκρή Μαρία”; Τη “νεκρή Μαρία”, στις 15 Αυγούστου ο κύριος Μηταράκης κάνει δήλωση και λέει: “Είμαι στη δυσάρεστον θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε ένα νεκρό παιδί”. Αμέσως μετά γίνεται ερώτηση από τον Κούλογλου, την οποία συνυπέγραψα, ότι “πώς είναι δυνατόν σε κράτος υπό ένταξη -που είναι η Τουρκία- να έχουμε 40 αγνοούμενους και ένα νεκρό παιδί;”. Τη ζημιά την έκανε ο Μηταράκης. Εάν ισχύει».

«Απαράδεκτος και αμετανόητος χθες ο Κώστας Αρβανίτης στο AtticaTV για τη δήθεν “νεκρή Μαρία” του Έβρου. Δημιούργημα ΜΚΟ και ΜΜΕ, με στήριξη της αριστεράς, μέρες πριν περάσουν στην Ελλάδα. Στις 16/8/2022, μετά που βρέθηκαν οι 38, είπα ότι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους (“προκύπτει από τις καταθεσεις”), το εξετάσαμε και πρώτος αποκάλυψα τη σκευωρία στη Βουλή, στις 30/8, και ακολούθως κατήγγειλα το περιστατικό στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μια αισχρή σκευωρία εις βάρος της πατρίδας μας. Δεν επιβεβαίωσα πότε τη δήθεν απώλεια. Ανέφερα ότι υπήρχε μια σχετική κατάθεση. Μετέπειτα, σε συνέχεια δικών μου επιστολών, ξένα ΜΜΕ με πρώτο το «Der Spiegel» ζήτησαν συγγνώμη, απέσυραν την είδηση και κατέβασαν τα δημοσιεύματα», απάντησε σε ανάρτησή του στα social media ο πρώην υπουργός.