«Προχωράμε μεθοδικά με σχέδιο και προσήλωση σε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους και επιτυγχάνουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, απαντώντας σε όσα «ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες από τις ίδιες, λίγο -πολύ, πηγές, που μας χρεοκοπούν εδώ και 15 μήνες, ανά κάθε εβδομάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «παρά την εμμονή κάποιων που επιμένουν, δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση, αυτή η παραφιλολογία, η οποία ανακυκλώνεται προφανώς για λόγους και σκοπούς που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν».

Ερωτηθείς εάν οι παροτρύνσεις που απεύθυνε, χτες στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός προς τους υπουργούς (να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δηλώσεις τους σε θέματα που αφορούν στη δανειοδότηση της χώρας)αποτελούν αποδοκιμασία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός χτες είπε το αυτονόητο».

Παραπέμποντας στις σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «ειδικά στις δύσκολες συγκυρίες που περνάμε, όπου μπορεί να παρερμηνευθεί η οποιαδήποτε δήλωσή μας, θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, γιατί κάθε δήλωση που μπορεί να είναι διαφορετική ή να δίνει δυνατότητα για παρερμηνεία, μπορεί να έχει σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα για τον τόπο μας».

Για το εάν είναι «προσεκτικός» ο κ. Πάγκαλος όταν εκφράζει προσωπικές απόψεις, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «προσεκτικοί ήμασταν και είμαστε εδώ και 15 μήνες που βρισκόμαστε στην κυβέρνηση, γιατί αυτοί που θέλουν να ανακυκλώνουν διάφορα σενάρια, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι είναι σενάρια φαντασίας, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε δήλωση».

Συμπλήρωσε δε ότι «ο καθένας έχει τις απόψεις του, μπορεί να τις εκφράζει, αλλά ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους προβλήματα σαφώς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».