Στελέχη της κυβέρνησης σχολίασαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής για τα Τέμπη, αναφέροντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «εργαλειοποιεί την τραγωδία για μικροκομματικά οφέλη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής κατά υπουργών και υφυπουργών για δικογραφία που δεν έχει έλθει ακόμη στη Βουλή και επομένως δεν έχει αξιολογηθεί κανένα της στοιχείο», ανέφεραν τα κυβερνητικά στελέχη.

«Με απλά λόγια ήδη έχουν συντάξει στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορητήριο χωρίς να έχουν δει τη δικογραφία. Είναι λυπηρό που για μια ακόμη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την τραγωδία στα Τέμπη για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη», πρόσθεσαν στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη αναφορικά με το «μπάζωμα των Τεμπών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως «ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη και να μην επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για μία ακόμη φορά τις ευθύνες των υπουργών τους».