H υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Τσαμπάζη, αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο Δημήτρης Παπανώτας σχετικά με τις γυναίκες.

Η Δ. Τσαμπαζή είπε ότι αν θέλει ο Δ. Παπανώτας μπορεί να παραθέσει το υλικό με τα λεγόμενά του στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, και εκείνα να αποφασίσουν

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA» υποψήφια ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ήμουν εδώ πριν από δύο εβδομάδες για τη γυναικοκτονία. Και υπάρχουν περιπτώσεις που οι γυναίκες τα κάνουν όλα σωστά και παρ’ όλα αυτά πέφτουν θύματα άγριας δολοφονίας. Οπότε μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση η οποία θεωρώ ότι όχι απλά δεν με εκφράζει, αλλά μου φέρνει μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα της πατριαρχίας που είναι όλα ακόμη βαθιά ριζωμένα. Και θέλω να πω ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο το οποίο το κοσμεί και μιλάμε για τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να καταγγείλει τον θύτη της, οπότε πρέπει λίγο οι κεραίες μας να είναι λίγο ανοιχτές σε όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει. Εγώ κάθισα και είδα πολύ προσεκτικά και ως δημοσιογράφος τη δήλωση του κ. Παπανώτα, το κομμάτι που αναφέρεται στον άνδρα και στον σατράπη δεν έχει υποστεί παρέμβαση ή κάτι, είναι συνεχόμενη η σκέψη του. Παρ’ όλα αυτά, αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν έχει ερμηνευθεί σωστά, νομίζω μπορεί να ζητήσει όλο το υλικό από την κυρία Φαίη Σκορδά να το παραθέσει στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στα θεσμικά όργανα και εκείνα να αποφασίσουν».