Την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού πόλου της σύγχρονης Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας μέσα από μια πλατιά πολιτική συμμαχιών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, μιλώντας απόψε σε κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν οι τοπικές κινήσεις των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς στους Αγίους Αναργύρους.

Ο κ. Κουβέλης πρότεινε τη δημιουργία ενός Φόρουμ διαλόγου από στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πράσινων και ανένταχτων πολιτών που να προχωρήσει τις προγραμματικές αναζητήσει και την κοινή δράση.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι αποτελεί σταθερή επιλογή του κόμματός του η σύγκλιση των ιδεών της Αριστεράς και της Οικολογίας και πρόσθεσε ότι έχουμε ανάγκη από νέες συνθέσεις, νέα μείγματα πολιτικών και ανακατατάξεις.

Η Δημοκρατική Αριστερά, σημείωσε ο κ. Κουβέλης, απευθύνει προτάσεις συνεργασίας και συμπόρευσης στους Οικολόγους Πράσινους μέσα στα κινήματα, στα αυτοδιοικητικά σχήματα, στις κινήσεις πολιτών.

Προτείνουμε τη δημιουργία ενός μόνιμου Φόρουμ Διαλόγου από στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πράσινων, από ανένταχτους πολίτες, που να προχωρήσει παραπέρα τις προγραμματικές αναζητήσεις και τις κοινές δράσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα του ευρωομόλογο ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει, παράλληλα με την προώθηση όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών για το ευρωομόλογο, να επιδιώξει την υλοποίηση της ανειλημμένης υποχρέωσης από το τελευταίο Eurogroup για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Οφείλει, επίσης, να διασφαλίσει ότι η δυνατότητα αυτή δεν θα συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο και από πρόσθετα μέτρα, αλλά από μειωμένο επιτόκιο.