Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, με μία ανάρτηση στα social media απαντά στην δήλωση που έκανε νωρίτερα το απόγευμα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά και έκανε λόγο για μια «κυβερνητική παράταξη που «έπνιξε» τους πολίτες με τους έμμεσους φόρους και εξαπάτησε προεκλογικά τους ελεύθερους επαγγελματίες επιβάλλοντας τους οριζόντιο χαράτσι».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Ρωμανού

Αγαπητή κ. Κεχαγιά, αντί άλλης απάντησης, απλά θα σας παραθέσω κάποιους από τους 27 έμμεσους και άμεσους φόρους που αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους από τους 50 έμμεσους και άμεσους φόρους που μείωσε η ΝΔ.

Επί ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αυξήθηκαν μεταξύ άλλων ο φόρος εισοδήματος, η φορολογία στις επιχειρήσεις, ο ΦΠΑ σε πολλά είδη και σε ακριτικά νησιά, η προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι ασφαλιστικές εισφορές, μπήκε φόρος στον καφέ, στην κινητή τηλεφωνία, στην μπίρα κοκ.

Επί ΝΔ μειώθηκε, μεταξύ άλλων, ο φόρος εισοδήματος, η προκαταβολή φόρου, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ σε μια σειρά ειδών και σε ακριτικά νησιά, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος γονικής παροχής για την πλειονότητα των συμπολιτών μας, ενώ μονιμοποιήθηκαν μία σειρά φοροελαφρύνσεων και αυξήθηκε το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά.

Αγαπητή κ. Κεχαγιά, αντί άλλης απάντησης, απλά θα σας παραθέσω κάποιους από τους 27 έμμεσους και άμεσους φόρους που…

Posted by Nikos Romanos on Friday, April 12, 2024

Η ανακοίνωση της Βούλας Κεχαγιά

«Η Νέα Δημοκρατία ενοχλείται όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στα πεπραγμένα της», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά απαντώντας σε σχόλιο της κυβέρνησης.

Ακολούθως εξηγεί: «Η κυβερνητική παράταξη που «έπνιξε» τους πολίτες με τους έμμεσους φόρους και εξαπάτησε προεκλογικά τους ελεύθερους επαγγελματίες επιβάλλοντας τους οριζόντιο χαράτσι, νομίζει πως μπορεί να συνεχίσει να κοροϊδεύει τους πολίτες επιχειρώντας την διαστρέβλωση της αλήθειας. Σε ό,τι αφορά το «μαξιλάρι» των 37 δισ., τελικά δεν είναι της ΝΔ, όπως προκλητικά φώναζε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στις 26 Οκτώβρη 2020, λέγοντας πως το μαξιλάρι είναι δικό μας

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας ότι ψεύδεται, ενώ και το Υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί τα βασικά μεγέθη της Οικονομίας.