Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί αρκετά μεγάλο προβάδισμα, παρά την κυβερνητική φθορά και εκμεταλλευόμενη τη μάχη που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση έχει ένα ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των δικών τους μετρήσεων. Αυτό προκύπτει τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον Ελεύθερο Τύπο.

Όσον αφορά την τέταρτη θέση Ελληνική Λύση και ΚΚΕ έχουν τη δική τους κόντρα, ενώ Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά, Νίκη και Σπαρτιάτες να βρίσκονται πάνω από το 3%.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 13%, η Ελληνική Λύση στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 9,4%, ενώ ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, Νέα Αριστερά με 4%, Νίκη με 3,5% και Σπαρτιάτες με 3,3%. Το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%, με 1,3%, αλλά όπως φαίνεται προκαλεί ζημιά στο ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά στο ίδιο ερώτημα, αλλά για τις βουλευτικές εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Ν.Δ. 33,9%, ΣΥΡΙΖΑ 14,4%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, Ελληνική Λύση 10,6%, ΚΚΕ 9%, Νέα Αριστερά 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Νίκη 3,5% και Σπαρτιάτες 2,8%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Μητσοτάκης

Σχετικά με την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με τις θετικές γνώμες να βρίσκονται στο 31%, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να τον ακολουθεί με 20%. Πίσω από τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου (19%), ενώ ακολουθούν οι Κυριάκος Βελόπουλος (17%), Νίκος Ανδρουλάκης (14%) και Στέφανος Κασσελάκης (12%).

Κριτική στην κυβέρνηση

Προφανώς και δεν είναι όλα θετικά για το Μέγαρο Μαξίμου και το κυβερνητικό σχήμα. Το 62% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση πως το 33% υποστηρίζει πως η Ελλάδα προχωράει σωστά.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το 29%, που δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο, ενώ το 30% νιώθει λίγο ικανοποιημένο και το 41% καθόλου.