Τον οδικό χάρτη μέχρι τις ευρωεκλογές περιέγραψε ο πρωθυπουργός κατά την μίνι περιοδεία του χθες στο Μοσχάτο βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και επενδύοντας στην αδιαμεσολάβητη επαφή μαζί τους.

«Η προσοχή της κυβέρνησης θα είναι στραμμένη πρώτα και πάνω από όλα στα προβλήματα της κοινωνίας και την επίλυσή τους» είπε χαρακτηριστικά με την στρατηγική να γίνεται πιο επιθετική, καθώς στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη έλεγε στο newsbeast.gr ότι πλέον δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο, εξηγώντας ότι η στάση άμυνας που κράτησε η κυβέρνηση μετά την τραγωδία των Τεμπών σεβόμενη την τραγικότητα της κατάστασης ερμηνεύτηκε από τους πολιτικούς της αντιπάλους ως αδυναμία και έτσι οικοδόμησαν στα περί συγκάλυψης.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Ασυμβίβαστα θα προχωρήσουμε, παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις. Εγώ και η παράταξή μας λογοδοτεί μόνο στον ελληνικό λαό, δεν συγκυβερνούμε με κανέναν» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί το πολυδύναμο εκσυγχρονιστικό της έργο με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και την ενίσχυση της υγείας και παιδείας.

Οι δύο άμεσοι στόχοι

Μπροστά του έχει δύο στόχους έως τις ευρωεκλογές. Ο ένας είναι μέσα από το συνέδριο του κόμματος να συσπειρώσει την κομματική βάση και να θυμίσει την ιστορία της γαλάζιας παράταξης.

Έτσι, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις στην οδό Πειραιώς προκειμένου το 15ο Συνέδριο του κόμματος να αποτελέσει όπως λένε υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη την εκκίνηση για την προεκλογική περίοδο. Η ΝΔ κλείνει 50 χρόνια ζωής και θα τα γιορτάσει στο Ζάππειο από τις 5 έως τις 7 Απριλίου. Ο χώρος αυτός επελέγη καθώς εκεί υπογράφηκε η συνθήκη για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1979 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το συνέδριο θα έχει και εκλεκτούς προσκεκλημένους όπως την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν αλλά και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα μιλήσει στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου θέλοντας να δώσει και προεκλογικό τόνο θα θυμίσει ότι η πιο ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη στην Ευρώπη είναι η Νέα Δημοκρατία.

Πυκνώνουν οι περιοδείες

Ειδικά από το Πάσχα και μετά ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να γυρίσει όλη τη χώρα. Και απευθυνόμενος στους πολίτες όπως είπε και ο ίδιος θα μιλά με ειλικρίνεια γι’ αυτά τα οποία έχουν γίνει, θα αναγνωρίσει τα όποια λάθη με θάρρος και θα δεσμευθεί ότι θα κάνει τα πάντα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

«Θα γυρίσω όλη την Ελλάδα, θα σφίξω χέρια, θα μιλήσω με ειλικρίνεια γι’ αυτά τα οποία κάναμε, θα αναγνωρίσω τα όποια λάθη μας με θάρρος, όπως πάντα έκανα, και θα δώσω μια δέσμευση ότι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά», είπε μιλώντας στο Μοσχάτο.