Αποφασισμένος να πηγαίνει στους ναούς δήλωσε ο Αλέκος Αυλωνίτης. Απαντώντας στη μητρόπολη Κέρκυρας που τον έθεσε εκτός Εκκλησίας, επειδή ψήφισε υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε πως δεν τον νοιάζει ακόμα και να τον αφορίσουν.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 6/3 στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αυλωνίτης, χαρακτήρισε αντίποινα την ενέργεια αυτή της μητρόπολης Κέρκυρας και τόνισε πως πρόκειται για παρέμβαση στα βουλευτικά τους καθήκοντα.

«Μας αποκλείει από όλες αυτές τις τελετουργίες που γίνονται διαχρονικά από αιώνες και έχουν πάρει ουσιαστικά και μία θρησκευτική μορφή. Θεωρεί ότι μπορούμε να επανέλθουμε μόνο στην περίπτωση που μετανοήσουμε. Με έναν εντελώς μεσαιωνικού χαρακτήρα τρόπο θέλει να μας αποκλείσει, γιατί είχαμε ειδοποιηθεί από την Ιερά Σύνοδο και τη μητρόπολη να μην ψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκκλησίες ανήκουν στον λαό και τον Θεό, όχι σε ένα ιερατείο που θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία τους η Εκκλησία, η δομή και η υποδομή της. Να θεωρείτε βέβαιο ότι θα πάω, γιατί θεωρώ ότι είναι καθήκον και δικαίωμά μου. Ας με αφορίσουν κιόλας, δεν έχω πρόβλημα», είπε ο Αλέκος Αυλωνίτης.