«Με βούληση και δουλειά γίνονται θαύματα»

Διπλάσιες υποθέσεις διευθέτησε φέτος το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:10
12/01/2011
«Με βούληση και δουλειά γίνονται θαύματα»
loading

Τον απολογισμό της δραστηριότητας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έκανε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα στην πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το 2011.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «παραφιλολογία», που είχε αναπτυχθεί στο παρελθόν, σχετικά με την «επίπονη επαφή» του πολίτη με το δημόσιο, στην προκειμένη περίπτωση το ΚΑΣ.

«Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Αποδείξαμε ότι με σωστή βούληση και σωστή εργασία μπορεί να γίνουν θαύματα», είπε ο κ. Γερουλάνος, αναφέροντας ότι την περσινή χρονιά διευθετήθηκαν 1.842 υποθέσεις, διπλάσιες από την προηγούμενη χρονιά και αριθμός ρεκόρ για το Συμβούλιο.

Ο υπουργός εξέφρασε την ευχή να απλουστευθούν στο μέλλον οι διαδικασίες, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και να μην επαναληφθούν οι καθυστερήσεις του παρελθόντος.

Η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό, το ότι το ΚΑΣ πέτυχε ισορροπία στις κατηγορίες των υποθέσεων, που έφτασαν κατά την προηγούμενη χρονιά στις συνεδριάσεις του.

Ειδικότερα, από τις υποθέσεις αυτές, 54% αφορούσαν θέματα προστασίας και ανάδειξης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και 46% ιδιώτες. Η κ. Μενδώνη διατύπωσε την ελπίδα, το 2011 η ισορροπία αυτή να γίνει μεγαλύτερη και να φτάσει στο 50%-50%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει