Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την απουσία ΜΕΘ Παίδων, ιατρικού προσωπικού και υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ερώτηση 23 βουλευτών του προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ερώτηση έχει τίτλο: «Η απουσία ΜΕΘ Παίδων, ιατρικού προσωπικού και υποδομών στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές και σε απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών που ασθενούν» και κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας και τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και του βουλευτή Δράμας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Η ερώτηση έρχεται εκ νέου να αναδείξει, μετά τον τραγικό συμβάν του θανάτου του τετράχρονου παιδιού από τη Θάσο που τελικά κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκε θετικό στον στρεπτόκοκκο και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), «την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων, καθώς και την εξαπάτηση των ακριτών μας όσον αφορά στη διευκόλυνση των διακομιδών από τα νησιά μας, ακριτικά και μη.

Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης φροντίζει μάλιστα συνεχώς να επιβεβαιώνει αυτή την κατάσταση, όπως έκανε πρόσφατα με τις δηλώσεις του-μνημείο κοινωνικής αναλγησίας για την απουσία ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, λέγοντας -άκουσον άκουσον- ότι οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από την Πάτρα. Μια πολιτική που εκθέτει τα παιδιά της ελληνικής περιφέρειας και όχι μόνο σε κίνδυνο» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.