Τη δική της μορφή αποσυμπίεσης από τον φόρτο εργασίας, που επωμίζεται καθημερινά λόγω των αυξημένων καθηκόντων της ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχει βρει η Δώρα Αυγέρη. Η Θεσσαλονικιά δημοσιογράφος, όποτε βρει τον χρόνο και βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα, αφήνει κατά μέρος τα αυστηρά ταγιέρ και βάζει την αθλητική φόρμα, προκειμένου να προπονηθεί στο Ταεκβοντό (Taekwon-Do), την πιο δημοφιλή κορεατική πολεμική τέχνη.

Δασκάλα της είναι η μάστερ Νατάσσα Μαναβάκη, η οποία έχει εκπαιδευτεί και ως σωματοφύλακας υψηλών προσώπων, έχοντας τελειώσει με επιτυχία 94% ένα από τα πιο αξιόλογα σχετικά σχολεία του εξωτερικού (close protection operative level 3), όπου αποφοίτησε τρίτη ανάμεσα σε 30 άνδρες.

Κυριακάτικη προπόνηση και αποσυμπιεση!Well done!🥋🥊😀🦾🦿

Posted by Master Natasa Manavaki on Monday, December 4, 2023

Η κα Αυγέρη έχει μακρά πορεία στο Ταεκβοντό, καθώς ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα τη μακρινή δεκαετία του ’80. Όταν, μάλιστα, προ ημερών, στην εκδήλωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των Χριστουγέννων, στο κέντρο της Αθήνας, αποκάλυψε η ίδια ότι ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες από τόσο παλιά, ο κ. Κασσελάκης είπε αστειευόμενος στους παριστάμενους: «Να την προσέχετε»!

Το Ταεκβοντό θεωρείται από τις πλέον αναπτυγμένες πολεμικές τέχνες όσον αναφορά τα λακτίσματα, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στη σωματική αντοχή καθώς και στην ταχύτητα, ακρίβεια και ευλυγισία των ποδιών. Όταν η προπονήτριά της, Νατάσσα Μαναβάκη, είχε ερωτηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή της εάν έχει και γυναίκες μαθήτριες, απάντησε πως «όλο και πιο πολλά κορίτσια και γυναίκες ασχολούνται πια με το Ταεκβοντό. «Προσωπικά ασχολούμαι πιο πολύ με ενήλικες και ιδιαίτερα μαθήματα γυμναστικής, ενδυνάμωσης κι αυτοπροστασίας. Τονώνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, δυναμώνει σωματικά και μαθαίνει μέσα από την εξάσκηση τεχνικές αυτοάμυνας, γιατί είναι μεγάλη η επικινδυνότητα στις μέρες μας. Με τη χρόνια εξάσκηση η γυναίκα μπορεί να μειώσει αυτή τη μυϊκή φυσική υπεροχή που έχει αισθητά το αντρικό σώμα».