Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου σε δηλώσεις που έκανε, ανέφερε ότι οι συζητήσεις με την Ελλάδα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα παραμένουν σε εξέλιξη, αρκεί να δοθούν ανταλλάγματα.

Μιλώντας σε podcast του Political Currency ο Τζορτζ Όσμπορν είπε ότι «αναζητούμε με την ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό του μουσείου» μια ρύθμιση που θα επέτρεπε τα Γλυπτά να εκτεθούν στην Ελλάδα.

«Και αυτό είναι, νομίζω, κάτι που αξίζει να ερευνηθεί. Και μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε είτε ο Ρίσι Σούνακ συναντήσει είτε όχι τον Έλληνα πρωθυπουργό. Στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει μάλλον αυτή την εβδομάδα. Προφανώς γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να λάβουμε ιδιαίτερη υποστήριξη από τη Συντηρητική Κυβέρνηση. Αλλά στην πραγματικότητα ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, είπε επίσης ότι ενώ στηρίζει τις προσπάθειες του Βρετανικού Μουσείου, δεν σχεδιάζει να αλλάξει το νόμο. Και αν δεν αλλάξετε τον νόμο, τότε δεν υπάρχει καμία προοπτική σύντομα να επιστραφούν στην Ελλάδα, να επιστραφούν χωρίς τίποτα (για αντάλλαγμα), απλά να παραδοθούν, κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα ήταν απόφαση για το μουσείο. Και, κατά τη γνώμη μου, ως πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, είναι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, για την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού, ανέφερε πως «δεν είναι ξεκάθαρο σε μένα γιατί το Νούμερο 10 δεν ανέμενε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να εγείρει τα Ελγίνεια Μάρμαρα».