Για το φάουλ του Ρίσι Σούνακ ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος εκδήλωσης για την τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ.

Όταν ρωτήθηκε για την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, προς το πρόσωπο του, απάντησε «εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου», προσθέτοντας ότι “δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας”.

Σημειώνεται ότι ο Σουνάκ επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή την εβδομάδα, όμως ο Βρετανός πρωθυπουργός την ακύρωσε τελευταία στιγμή γιατί νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την επιθυμία του να δει τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Η ακύρωση γύρισε «μπούμερανγκ» στον Σούνακ 

Στο βρετανικό Κοινοβούλιο έφτασε το θέμα της ακύρωσης της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Ρίσι Σούνακ, με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να υπερασπίζεται τη στάση του, παρά τα έντονα πυρά που δέχθηκε από τον ηγέτη των Εργατικών, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «έχασε τα λογικά του» κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη μάρμαρα (marbles στα αγγλικά).

Ο Κιρ Στάρμερ είπε χαρακτηριστικά: “He lost his marbles”, δηλαδή ότι «τα έχει χάσει» περιπαίζοντας τον Ρίσι Σούνακ και κατηγορώντας τον ότι αρνήθηκε να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, ένα «σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, έναν οικονομικό σύμμαχο, έναν από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην προσπάθεια να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση» και ότι αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει σημαντικά ζητήματα «αυτός προσπάθησε να τον ταπεινώσει ακυρώνοντας τελευταία στιγμή».