Η ματαίωση, την τελευταία στιγμή, από τον βρετανό πρωθυπουργό της προγραμματισμένης σημερινής συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στη Βρετανία και αρκετοί ασκούν κριτική στον Ρίσι Σούνακ για το διπλωματικό φάουλ του. Μάλιστα, η δημοσιογράφος Laura Kuenssberg, η οποία πήρε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC, σχολίασε με καυστικό τρόπο την απρεπή και αιφνίδια απόφαση του Σούνακ να μη συναντήσει τον έλληνα πρωθυπουργό λόγω των δηλώσεών του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Πολλά είναι τα σχόλια και στα social media, με αρκετούς να εκφράζουν την άποψή τους για την εξέλιξη αυτή, ενώ δεν έλειψε και το… τρολάρισμα προς τον βρετανό πρωθυπουργό.

«Ο Σούνακ είναι δειλός. Θα πρέπει να επιστρέψει τα γλυπτά στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους», είναι ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του BBC στο «X» για την ακύρωση της συνάντησης.

«Δώστε τα πίσω. Είναι αλήθεια τόσο απλό», σημειώνει ένας άλλος.

«Πόσο αξιολύπητο! Είναι κατώτερο της αξιοπρέπειας του αξιώματος να ακυρώνεις μια συνάντηση με έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ για κάτι τέτοιο. Εξάλλου, θα ήταν μια ευκαιρία για τον Σούνακ να φανεί σκληρός και να τα βάλει με τους Έλληνες, αν έκαναν φασαρία. Αντ’ αυτού, τρέχει μακριά και φαίνεται αδύναμος όπως πάντα», γράφει ένας ακόμη χρήστης.

«Όταν νιώθεις ντροπή για την ταυτότητα και την κληρονομιά σου, θα νιώθεις πάντα κατώτερος παρά τα πλούτη και τη φήμη σου και θα συμπεριφέρεσαι σαν τον Σούνακ», γράφει ένας χρήστης.

Ένας άλλος σχολιάζει: «Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό την τελευταία στιγμή, γιατί… ενοχλήθηκε από τις απόψεις που εξέφρασε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πόσο πιο θλιβερός μπορεί να γίνει ένας ενήλικας;».

«Θα αναλάβει ποτέ η Βρετανία την ευθύνη για τις λεηλασίες του παρελθόντος και θα κάνει το σωστό;» διερωτάται ένας άλλος σχολιαστής.

«Τι θλιβερός άνθρωπος!», γράφει ένας ακόμη.

«Η συμπεριφορά του Σούνακ είναι αντιεπαγγελματική, αγενής και παιδιάστικη. Μια παγκόσμια ντροπή… Παραιτήσου τώρα!», είναι ένα άλλο σχόλιο.

«Εξαιρετικά κακή διπλωματία. Οι βρετανοί πρωθυπουργοί δεν προχωρούν σε τέτοιες προσβολές σε φίλους ομολόγους τους. Αναστατώθηκε ο Σούνακ, επειδή ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Σερ Στάρμερ, τον οποίο όλοι βλέπουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας;» αναρωτιέται ένας χρήστης.