«Τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο». Με αυτή την φράση συνεργάτης του πρωθυπουργού «έδειξε» τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του η κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε άλλη γλώσσα, αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια περιδίνηση δεν μπορεί να μηδενίζεται το έργο της κυβέρνησης και εκτοξεύεται λάσπη και τοξικότητα από την Κουμουνδούρου, όπως συνέβαινε και επί πρωθυπουργός του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν νομίζω ότι ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα μπορούσε να είχε προβλέψει αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ κάνοντας ευθεία αναφορά στην τοξικότητα έψεξε όλους όσοι το τελευταίο διάστημα κατήγγειλαν τα trolls του διαδικτύου. Με απλά λόγια είπε ότι τώρα που μπήκαν και οι ίδιοι μπροστά στην κάνη αυτών που «πυροβολούν» στα social media σπιλώνοντας ανθρώπους και υπολήψεις μιλούν όψιμα για το βρώμικο παιχνίδι εναντίον τους.

Ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε μάλιστα για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με κυριότερη αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. «Τώρα που έφυγε η προοπτική εξουσίας οριστικά και αμετάκλητα, ανακαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες ενός μορφώματος, του οποίου ουσιαστικά ο μόνος ρόλος ύπαρξης ήταν η εξουσία» είπε ο πρωθυπουργός.

Λίγη ώρα αργότερα, τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος με δηκτικό ύφος διερωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί της πορείας με το μπλοκ της νεολαίας του κόμματός του ή αν θα φτιάξει ένα νέο μπλοκ με την Goldman Sachs (στην οποία είχε εργαστεί κατά δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) και με αυτό το μπλοκ θα πορευτεί στην Αμερικανική πρεσβεία.

Στέφανος Κασσελάκης - Παύλος Μαρινάκης

Στη ΝΔ μάλιστα αισθάνονται δικαιωμένοι, καθώς ο κ. Κασσελάκης δεν θα μεταβεί στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι αλλά στο ΕΑΤ – ΕΣΑ ενώ μεγάλο μέρος της νεολαίας του κόμματος φέρεται αποφασισμένο να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση ήρθε από τον κ. Κασσελάκη ο οποίος με μια μακροσκελή ανάρτηση μίλησε για επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και απέρριψε τον χαρακτηρισμό μόρφωμα κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν σέβεται την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε πει όμως την τελευταία του κουβέντα. Μιλώντας σε εκδήλωση για τον τουρισμό σημείωσε μειδιώντας: «Δεν θα μπω στον πειρασμό να κάνω σχόλιο για το τι συμβαίνει στον κόσμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά μόνο να αναρωτηθώ για ποσό θα είναι αξιωματική» και ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το πολιτικό θερμόμετρο και την ένταση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τα επόμενα 24ωρα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό που είδαμε σήμερα είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο εσωτερικό του. Η ίδια γλώσσα, η ίδια τοξικότητα και ακόμα μια επική κωλοτούμπα από τον νέο Πρόεδρο ο οποίος φαίνεται να κινείται στα χνάρια του προκατόχου του», σχολίαζε ανώτατο κομματικό στέλεχος από την οδό Πειραιώς.