Μετά τον Νάσο Ηλιόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε την Πέμπτη και τον Διονύση Τεμπονέρα, σε ένα μπαράζ διαβουλεύσεων που έχει ξεκινήσει ο πρώην πρωθυπουργός για να αποτρέψει την επαπειλούμενη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, συνάντησε νωρίτερα στο γραφείο του στη Λεωφόρο Αμαλίας, τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος συγκαταλέγεται στα κορυφαία στελέχη της «ομάδας Αχτσιόγλου» που έχει εκφράσει τις διαφωνίες της με την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη και φέρεται να βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από το κόμμα.

Η συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη

Στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη το βράδυ με τον Στέφανο Κασσελάκη, έπειτα από αίτημα του τελευταίου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

«Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος, που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση» όπως ανέφερε κύκλοι του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δείπνο με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσει, με δική του πρωτοβουλία τον άλλοτε κυβερνητικό εκπρόσωπο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη, λίγα μόνο 24ωρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα λένε πως «ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».