Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Πρόκειται για ένα σενάριο που ακουγόταν εδώ και αρκετές ημέρες, μετά την εσωκομματική ένταση που προκλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κόκκαλης θα παραχωρήσει σήμερα στις 22:00 το βράδυ συνέντευξη στην εκπομπή «Επίλογος» του δημοσιογράφου Απόστολου Μαγγηριάδη και εκεί θα ανακοινώσει τα σχέδιά του.

Πληροφορίες φέρουν τον κ. Κόκκαλη, που θέτει ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής, να μεταπηδά πολύ σύντομα στην ευρωομάδα των Πρασίνων, αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο κόμμα αναμένεται να λάβει, πάντως, μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2024 και μένει να δούμε εάν σε αυτό θα συμμετέχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αποχώρησαν πρόσφατα από την Κουμουνδούρου.

Να σημειωθεί τέλος πως ο κ. Κόκκαλης βρίσκεται σε μια φάση ευρύτερων αλλαγών στη ζωή του όχι μόνο πολιτικά αλλά και προσωπικά, καθώς ετοιμάζεται να παντρευτεί την γνωστή ηθοποιό Δήμητρα Ματσούκα με την οποία διατηρεί μακροχρόνια σχέση. Μάλιστα, η σχετική αναγγελία του γάμου τους δημοσιεύτηκε ήδη σε αθλητική εφημερίδα.