Αλέξης Τσίπρας και Γαβριήλ Σακελλαρίδης εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης σε ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη. Η συνάντηση έγινε λίγα 24ωρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο, και τις ηχηρές αποχωρήσεις στο κόμμα τις τελευταίες ημέρες. Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι μπορεί να σημαίνει αυτό το τετ α τετ των κ.κ. Τσίπρα και Σακελλαρίδη.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει τηρήσει σιγή ισχύος μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μη κάνοντας κάποιο σχόλιο για τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα λένε πως «ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τη συνάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Σμύρνη, είπε: «Εμένα μου αρέσει η παρουσία του κ. Σακελλαρίδη, είχε δείξει ήθος και εντιμότητα το 2015. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτή την κατάσταση, που περιέχει μία κατάθλιψη, θα βγει κάτι αισιόδοξο. Μακάρι να είναι όλο αυτό “οδύνες τοκετού”».

Σημειώνεται πως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, είχε απομακρυνθεί εδώ και χρόνια από τον δημόσιο λόγο και λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου είχε σπάσει τη σιωπή του, γράφοντας μέσω του Facebook πως στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς να διεκδικεί ρόλο εντός του και ότι βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της Αριστεράς «σε συνθήκες ασφυκτικής παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας».

Ο ίδιος είχε στηρίξει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του κόμματος.

Στις 19 Νοεμβρίου 2015 είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα κατόπιν απαίτησης του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μην παραστεί σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, που αφορούσε μνημονιακές υποχρεώσεις.