Έντονη ήταν η αντίδραση της άλλοτε υπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου, για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για τον Κώστα Σημίτη, αφού πρώτα επέλεξε να μην πάρει μέρος στην εκδήλωση προς τιμήν του.

«Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ήταν πολιτισμική ανατροπή, αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο, το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της Αριστεράς. Προσεχώς: Τίτλοι τέλους».

Στην εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό, υπήρχε μια καρέκλα που «περίμενε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως παρέμεινε κενή.

Καρέκλα με το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη υπήρχε στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, όμως έμεινε κενή

Ερωτώμενος γιατί δεν βρέθηκε στην εκδήλωση, ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε: «Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε».

Στη φράση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, αντέδρασαν τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ. Να διαβάσει ιστορία κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση του Newsbeast για τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην απουσία του από την χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

«Εγώ δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού αλλά απαντώντας σε αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης ας διαβάσει λίγο ιστορία να δει τι έγινε το 2015 να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο», είπε και πρόσθεσε ότι όπως υπάρχει συνέχεια στο κράτος υπάρχει και στα κόμματα. «Δεν ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα στο οποίο εξελέγη με μεγάλο ποσοστό προϋπήρχε. Πριν μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για χρέη καλό είναι να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία πριν κάνει ανάλυση για την παλαιότερη αυτής».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, σχολίασε την ατάκα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Η προσφορά του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους», ανέφερε ο κ. Γλαβίνας και υπογράμμισε: «Ο πρώην Πρωθυπουργός πρωταγωνίστησε στα μεγάλα έργα υποδομών, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας, προώθησε βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος, πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και ενίσχυσε το κράτος δικαίου και τα θεσμικά αντίβαρα με την ίδρυση των ανεξάρτητων αρχών, τις οποίες όψιμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως υπερασπίζεται».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης.