Εξ αποστάσεως θα μετέχει στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Στέφανος Κασσελάκης υπό την ιδιότητα του νέου προέδρου του κόμματος σήμερα το απόγευμα, καθώς βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Στο εν λόγω καθοδηγητικό όργανο μετέχουν εκπρόσωποι όλων των τάσεων και ο κ. Κασσελάκης θα συνδεθεί με τους υπολογιστές των γραφείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αγίου Κωνσταντίνου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, με βιντεοκλήση καθώς αναχώρησε για τις ΗΠΑ την Κυριακή.

Τη βασική εισήγηση στην συνεδρίαση αναμένεται να κάνει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου, ενώ τον λόγο θα πάρει και ο κ. Κασσελάκης καθώς θα γίνει η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς επίσης και ο προγραμματισμός του κόμματος για την επόμενη περίοδο.

Τα στελέχη που τάσσονται στο πλευρό του προέδρου αναμένεται να επαναλάβουν τα περί πρώτης ήττας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και στην ανάγκη συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων. Παράλληλα αναμένεται να καθοριστεί ο «οδικός χάρτης» ως προς την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου.