Η κούρσα για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην τελική ευθεία και ο διάσημος σεφ Βασίλης Καλλίδης, που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Αθηναίων στο συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, παρουσίασε έξι διαφορετικά σποτ με… καλεσμένους όπως η Μπέσσυ Αργυράκη, η Μπέττυ Βακαλίδου, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Κατερίνα Ζαρίφη, ο Στέλιος Κουδουνάρης και ο αντιδήμαρχος,, υπεύθυνος για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, Νίκος Αβραμίδης.

Κάθε σποτ έχει και στόχο να αναδείξει μια διαφορετική πλευρά της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ το κεντρικό σλόγκαν της καμπάνιας είναι: «Έχεις πάθει Αθήνα».

Η Αθήνα που τα έχει… όλα

Στο κλιπ με την Μπέσσυ Αργυράκη, η διάσημη τραγουδίστρια υποδύεται την ταξιδιωτική πράκτορα, η οποία τραγουδάει το «New York, New York» του αξεπέραστου Φρανκ Σινάτρα. Έπειτα, εμφανίζεται ο Βασίλης Καλλίδης ως πελάτης.

«Λοιπόν, θα ήθελα να πάω κάπου για 28η Οκτωβρίου… Ευρώπη, πιο μακριά, ξέρω κι εγώ; Τι έχετε να μου προτείνετε;». «Νέα Υόρκη, ουρανοξύστες», του απαντά η Μπέσσυ Αργυράκη. «Μπα, ουρανοξύστες έχουμε κι εδώ στην Κηφισίας». «Μιλάνο», του λέει έπειτα η Αργυράκη. «Ααα, η πρωτεύουσα του βορρά της Ιταλίας», κάνει ο Καλλίδης. «Ψώνια…», προσθέτει η Αργυράκη. «Ψώνια; Ψώνια κάνουμε και στο Κολωνάκι και στην Ερμού!». «Σας έχω Ρώμη», του προτείνει στη συνέχεια η… ταξιδιωτική πράκτορας. «Αρχαία έχουμε και στην Αθήνα. Κοτζάμ Παρθενώνα. Τίποτα άλλο;».

«Μάλτα», λέει έπειτα η Μπέσσυ Αργυράκη. «Υπέροχες θάλασσες…». «Θάλασσα βλέπω κι από του Φιλοπάππου». Έπειτα σειρά παίρνει το Παρίσι. «Υπέροχα εστιατόρια, φοβερό φαγητό, ερωτική πόλη». «Εγώ για φαγητό πάω στα Πετράλωνα, που έχει πολύ ωραία ταβερνάκια». «Λιόν, για τα κρασιά», του κάνει η Αργυράκη. «Θα πάω στη Λιόν, όταν στο Σύνταγμα έχουν ανοίξει 150 wine bars;». «Λονδίνο για τα θέατρα…» του προτείνει έπειτα. «Μωρέ δεν πάω στο Παλλάς να δω καμιά παράσταση; Κοντά 400 θέατρα έχει η Αθήνα». Έχοντας… κουραστεί με τον «πελάτη» της η Αργυράκη του λέει: «Μα τί έχετε πάθει κύριέ μου; Αθήνα έχετε πάθει;».

Η καθαριότητα και τα… μυστικά της πόλης

Όσο για τα άλλα βίντεο, στο πρώτο εξ’ αυτών, ο Βασίλης Καλλίδης ενώ κάνει βόλτα στο Θησείο και την Πλάκα με την καλύτερη του φίλη, τη make-up artist Γωγώ Νικηφοράκη, συναντιέται με τον αντιδήμαρχο Νίκο Αβραμίδη. Εκείνη την στιγμή ο αντιδήμαρχος επέβλεπε τη διαδικασία καθαρισμού της πόλης από τα γκράφιτι. Του εξηγεί κιόλας πως έχουν ήδη καθαριστεί 52.000 τ.μ στην πόλη, ενώ ξεχωρίζεται το καλλιτεχνικό γκράφιτι από τα tags κι εκεί είναι που ο Βασίλης Καλλίδης αρχίζει να φωνάζει «μπράβο!» με τη φίλη του να λέει: «Μην τον ακούτε έχει πάθει Αθήνα!».

Στο δεύτερο, βρίσκεται με την ηθοποιό και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια Μπέττυ Βακαλίδου, με εκείνη να λύνει σταυρόλεξο και να τον ρωτά για διάφορες λέξεις όπως «αρχαίος ποταμός, 8 γράμματα/ είναι παντού, 10 γράμματα/ ο καλύτερος πατσάς της πόλης, 7 γράμματα με εκείνον να λύνει τους… γρίφους και παράλληλα να αποκαλύπτει τα «μυστικά» της Αθήνας. Στο τέλος, η Μπέττυ Βακαλίδου απορεί με τις γνώσεις του και του λέει: «δεν το πιστεύω, τι έχεις πάθει; Αθήνα έπαθες;».

Στο επόμενο κλιπ, ο Βασίλης Καλλίδης εμφανίζεται ως καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Ουγγαρέζου. Εκεί εξηγεί ότι αν και είναι κοσμογυρισμένος, η καλύτερη θέα του κόσμου βρίσκεται «στην κορυφή του Λυκαβηττού». Το καλύτερο φαγητό του πλανήτη συναντά κανείς σε ταβέρνα στην Πλάκα. Η καλύτερη αγορά «είναι η Βαρβάκειος» και η αγαπημένη του πόλη από όλες όσες έχεις πάει, ανάμεσα σε Τόκιο, Σαν Φρανσίσκο, Παρίσι και Νέα Υόρκη, είναι η Αθήνα. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος τότε του ανταπαντά ότι «η Αθήνα, τι Αθήνα; Όλα για την Αθήνα μου τα λες… Αθήνα έπαθες;».

Ο χωρισμός και τα ψώνια στην Αθήνα

Έπειτα, βρίσκεται με το «ταίρι» του την Κατερίνα Ζαρίφη σε ταβέρνα στην Πλάκα, όπου κάνουν σχέδια για τον γάμο τους, ενώ τρώνε και τον αποκαλεί «φλουρί Κωνσταντινάτο». Εκείνος, όμως, είναι σκεπτικός κι εμφανίζεται κουρασμένος οπότε σταδιακά ξεφουρνίζει πως θέλει να χωρίσουν. «Κατερίνα χωρίζουμε», της λέει. «Τί εννοείς χωρίζουμε, Βασίλη;» του κάνει. «Σε παρακαλώ μην κάνεις σκηνή», της ζητά. «Υπάρχει άλλη;», τον ρωτάει. «Ναι, η Αθήνα Κατερίνα», της λέει. Τότε εκείνη εκνευρίζεται και του λέει: «Άντε να χαθείς να χάνεσαι, εσύ έχεις πάθει Αθήνα αγόρι μου».

Στο άλλο κλιπ, ο Βασίλης Καλλίδης υποδύεται τον πελάτη στο ατελιέ του σχεδιαστή μόδας Στέλιου Κουδουνάρη. Εκεί του εξηγεί πως θέλει outfits για βόλτες στο Μοναστηράκι, στο Θησείο, στον Παρθενώνα, για να πάει για clubbing, για ποτό στην Αγίας Ειρήνης. «Ξέρετε θέλω να μπορώ να πάω για τρέξιμο στο Καλλιμάρμαρο, να ανέβω στο Θέατρο του Λυκαβηττού, μια βόλτα στο Ζάππειο… Ο Στέλιος Κουδουνάρης του δείχνει διάφορα ρούχα κι ο σεφ του λέει: «Δεν μου κάνει πολύ… Αθήνα, θέλω να είναι πιο αθηναϊκό το παντελόνι». Κι εξηγεί: «Θέλω ρούχο για όλη την Αθήνα» με τον γνωστό σχεδιαστή μόδας να τον ρωτά: «Τι έχετε πάθει; Αθήνα έχετε πάθει;».