Δύο διαφορετικές εικόνες με ισάριθμα συναισθήματα συνυπήρξαν πριν από λίγα λεπτά στην πλατεία Κουμουνδούρου, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που φέρουν τον κ. Στέφανο Κασσελάκη να αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της συνυποψήφιάς του Έφης Αχτσιόγλου.

Καταρχάς μόλις ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Δρόσος ανακοίνωσε τα ποσοστά που παίρνει κάθε υποψήφιος, κατέβηκε στην είσοδο των κεντρικών γραφείων του κόμματος και περίμενε τον νεό πρόεδρο.

Πρώτος όμως έφθασε ο κ. Νίκος Παππάς, που στον δεύτερο γύρο στήριξε τον κ. Κασσελάκη. Έφθασε με ένα πλατύ χαμόγελο, έχοντας μόλις αποχωρήσει από πάνελ της δημόσιας τηλεόρασης όπου συμμετείχε. Χαιρετούσε τους πάντες και ήταν σαν να είχε κερδίσει ο ίδιος. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα σενάρια που διακινούνται ο κ. Παππάς θα προταθεί από τον νέο πρόεδρο του κόμματος, για τη θέση του γραμματέα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στην πλατεία Κουμουνδούρου έφθασε και η κ. Έφη Αχτσιόγλου εμφανώς συγκινημένη. Μόλις είδε τον κόσμο που περίμενε στην είσοδο, ύψωσε την αριστερή της γροθιά.

Ήταν εμφανώς συγκινημένη και στεναχωρημένη για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς μέχρι και τα τέλη Αυγούστου φάνταζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Ωστόσο από τις 29 Αυγούστου που ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, το κλίμα άρχισε να αλλάζει για την ίδια.  

φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος