Τα πολιτικά ερείσματα που διατηρεί ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα Σφακιά, Παύλος Πολάκης, φαίνεται πως διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο προκειμένου να επικρατήσει σχεδόν ολοκληρωτικά στον συγκεκριμένο δήμο ο υποψήφιος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Ειδικότερα στον Δήμο Σφακίων ο κ. Κασσελάκης έλαβε 161 ψήφους έναντι 3 του Νίκου Παππά, άλλων 3 του Ευκλείδη Τσακαλώτο και μόλις 2 της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ κανένα τοπικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν τάχθηκε στο πλευρό του Στέφανου Τζουμάκα. Ο κ. Πολάκης τις τελευταίες 20 ημέρες είχε κάνει τον δικό του αγώνα στην περιοχή προκειμένου να εκλεγεί ο εξ Αμερικής ερχόμενος νεαρός επιχειρηματίας και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, έπεισε σχεδόν όλους τους ΣΥΡΙΖΑίους του δήμου της νότιας Κρήτης.

Μάλιστα στην ολοκληρωτική νίκη Κασσελάκη στον εν λόγω τόπο αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο στάθηκε με δηλώσεις του και ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, που επιμελήθηκε όλα τα προεκλογικά βίντεο του υποψήφιου. Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, τόνισε μεταξύ άλλων πως «αυτό που έκανα, ήταν να αποτυπώσω μια αυθεντικότητα που έχει αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο κ. Κασσελάκης) και μια αμεσότητα. Είναι πάρα πολύ συνεργάσιμος και ξέρει και να ακούει και να μιλάει. Είδα έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο, αυθεντικό, άνετο που δεν έχει ξύλινη γλώσσα. Μου έκανε εντύπωση ότι ένας άνθρωπος με συγκεκριμένες επιλογές, παρουσιάζοντας τον εαυτό του από την αρχή, βγήκε στο Θησείο και μίλησε, βγήκε και ο σύντροφός του, και αυτό η Ελλάδα το δέχτηκε. Τα Σφακιά ψήφισαν γκέι πρόεδρο και αυτό για μένα είναι επανάσταση. Δεν νομίζω, παγκοσμίως σε 20 μέρες, να έχει διεκδικήσει κάποιος την προεδρία κάποιου κόμματος και να του έχει δοθεί». Τέλος, για το εάν βλέπει έναν πολιτικό που μπορεί να εξελιχθεί σε σταρ στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκι, ο κ. Σούλης απάντησε «βεβαίως, γιατί έχει ένα επικοινωνιακό χάρισμα, το οποίο είναι σπάνιο. Ή το έχεις ή δεν το έχεις, δεν είναι κάτι που καλλιεργείται».