Τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας και Πολιτικής Προστασίας υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των συνεργασιών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπουργούς του και ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Πραγματοποιήθηκε όμως και την ώρα που οι φήμες «φούντωναν» πως ο Βασίλης Κικίλιας θα είναι ο επόμενος που θα αποχωρήσει από τη θέση του, μετά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο ίδιος ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας την Τρίτη στον ΑΝΤ1 πως έχει οποιαδήποτε σκέψη παραίτησης, τονίζοντας πως «δεν έχω μάθει να φυγομαχώ», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά και ερωτώμενος σχετικά, ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν κάποιος να βρίσκεται σε μια θέση μετά από απόφαση του πρωθυπουργού και να μην απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του».

Και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου πάντως, προσπαθούσαν να «τελειώσουν» την όποια σεναριολογία περί ανασχηματισμού πριν ή μετά τη ΔΕΘ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές.