Μεγαλώνει η ένταση και οι προστριβές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της Κυριακής που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Η μεγαλύτερη ένταση μέχρι στιγμής καταγράφεται με αφορμή την προ ημερών ανάρτηση του Γιάννη Δραγασάκη, όχι μόνο γιατί τάχθηκε υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και επειδή «ξέχασε» να αναφερθεί στον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς: «Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Ευκλείδη (σ.σ. Τσακαλώτου) για το κόμμα. Και κρατώ την έμφαση του Νίκου (σ.σ. Παππά) στη διεύρυνση. Όπως και την προτροπή του Στ. Τζουμάκα για επιστροφή της πολιτικής. Θεωρώ όμως την πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου συνολικότερη για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ & της χώρας».

Η απουσία αναφοράς στο πέμπτο υποψήφιο κ. Κασσελάκη προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε συνεργάτες του εξ Αμερικής νεαρού πολιτικού που επιτέθηκαν κατά του κ. Δραγασάκη. Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, υποστηρικτή της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ανάρτησε στο Facebook τους στίχους του Νίκου Γκάτσου: «Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά / σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά / καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι / το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι».

Η πλευρά Αχτσιόγλου μετά απ’ αυτό αντέδρασε έντονα και μέσω κειμένου που υπογράφεται από 99 στελέχη του κόμματος (όπως ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο Μιχάλης Καλογήρου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος) γίνεται λόγος για φασισμό, σημειώνοντας ότι «τέτοιου είδους χαρακτηριστικά είχε ο λόγος των βασανιστών που προσπαθούσαν να σπάσουν το ηθικό των αγωνιστών. Οι νταήδες και οι χυδαίοι ιστορικά ανήκουν στην άλλη όχθη»…

Ο κ. Μωραΐτης επανήλθε και επιτέθηκε αυτή τη φορά στον κ. Τζανακόπουλο, που τον θεωρεί υποκινητή τμήματος των νεολαίων του κόμματος που υπέγραψαν το κείμενο. Στη διαμάχη μπήκε τώρα και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μάκης Μπαλαούρας (που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τσακαλώτου για την προεδρία), κατηγορώντας τον στιχουργό κ. Μωραΐτη μέσω του X (πρώην Twitter) ότι είναι «θιασώτης επ’ αμοιβή λογογράφος» του επιτελείου Κασσελάκη». «Χυδαιότητα και με ηλικιακό ρατσισμό (τα έχουν υποστεί και άλλοι και στην Ηλεία…). Επίθεση του στιχουργού θιασώτη επ’ αμοιβή λογογράφου του επιτελείου Κασσελάκη Ν Μωραΐτη προς τον Γ Δραγασάκη, αναρτώντας στο τους στίχους του Γκάτσου από «Τα γερόντια», στοχοποιώντας τον Δραγασάκη».

Ο κ. Μωραΐτης απάντησε αναφέροντας: «Έχετε μια ώρα για να κατεβάσετε την ανάρτηση. Ούτε «επ’ αμοιβή», ούτε «λογογράφος» του είμαι. Ξέρετε τι μας οδηγεί ως πολίτες στην υποστήριξη Κασσελάκη; Το ότι σας σιχαθήκαμε. Που φάγατε τον Τσίπρα, που φέρεστε ως ιδιοκτήτες του κόμματος».

Μάλιστα ο στιχουργός επανέρχεται σημειώνοντας πως «είχα γράψει ένα tweet ζητώντας του να κατεβάσει την ανάρτησή του γιατί είναι ψέμα. Μου έγραψαν για τους αγώνες του στη Χούντα. Μου έστειλαν και φωτογραφίες. Δε ζητώ να κατεβάσει τίποτα. Άνθρωποι που αγωνίστηκαν τόσο, έχουν από εμένα δικαίωμα να γράφουν ό,τι θέλουν». Όπως όλα δείχνουν έπεται συνέχεια, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα των επιθέσεων από υποστηρικτές του, εναντίον του Γιάννη Δραγασάκη.