«Καμπανάκι» στην Γερμανία για τον προσεχή αγώνα με την Εθνική Ελλάδας στην προημιτελική φάση του Euro 2012 χτύπησε ο Ότο Ρεχάγκελ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild». Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της «γαλανόλευκης» τόνισε ότι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δείχνει το ίδιο ικανή να κάνει ακόμη ένα… θαύμα, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας πριν από οχτώ χρόνια!

«Αυτή την Εθνική Ελλάδος δεν πρέπει να την υποτιμήσει η Γερμανία και ειδικά στα προημιτελικά. Μάχεται το ίδιο καλά όπως πριν από 8 χρόνια, έχει απίστευτο πάθος και ταυτόχρονα είναι εξαιρετική στην αμυντική της λειτουργία. Εχει ένα εξαιρετικό δίδυμο με Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός προπονητής και στη συνέχεια στάθηκε στην απόδοση του Γιώργου Καραγκούνη:

«Ημουν εννέα χρόνια προπονητής εκεί. Η ομάδα έχει αλλάξει, αλλά ο αρχηγός είναι ο ίδιος, ο Καραγκούνης, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ εναντίον της Ρωσίας. Κρίμα για αυτόν αλλά και για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές, που είναι εκτός λόγω τιμωρίας».

Καταλήγοντας, ο Ρεχάγκελ θυμήθηκε την πορεία της ομάδας του 2004: «Τότε ήταν η Πορτογαλία, όμως εμείς ως αουτσάιντερ κάναμε τη διαφορά και δώσαμε μεγάλη χαρά στους Ελληνες. Αυτή η πρόκριση φέρνει ευτυχία στη χώρα που περνά δύσκολες στιγμές. Η επιτυχία έχει ανεβάσει αρκετά την ψυχολογία των Ελλήνων. Ολα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο».

Πηγή: sport-fm.gr