«Νομίζω ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δίνουν μια ένδειξη ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές όχι μόνο για τις προσπάθειες των Ελλήνων για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά επίσης και για να συνεργαστούν εποικοδομητικά με τους διεθνείς εταίρους τους για να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις τους», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, μιλώντας σε δημοσιογράφους  πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G20.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, οι ηγέτες της Ομάδας των 20 που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής στο Λος Κάμπος του Μεξικού θα πρέπει να φροντίσουν για τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με τους εταίρους της για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη της αγοράς.

«Προφανώς θα είμαστε πολύ απασχολημένοι για την επόμενη μιάμιση ημέρα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μεξικανό ομόλογό του Φελίπε Καλδερόν λίγες ώρες προτού ξεκινήσει επίσημα τις εργασίες της η σύνοδος. «Ο κόσμος ανησυχεί πολύ για την επιβράδυνση της ανάπτυξης», πρόσθεσε.

«Τώρα είναι ο καιρός, όπως είπαμε, να διασφαλίσουμε ότι όλοι μας θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να σταθεροποιήσουμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να αποφύγουμε τον προστατευτισμό», κατέληξε ο Ομπάμα.