Την πεποίθηση πως η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια κυβέρνηση, μετά τις εκλογές, καθώς είναι θέμα λίγων εβδομάδων προτού τα διαθέσιμα χρήματα τελειώσουν εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg, o κ. Παπανδρέου προσθέτει πως είναι απαραίτητη η εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για τα οποία έχει δεσμευθεί η χώρα μας απέναντι στους δανειστές της, προκειμένου «να αποδείξουμε πως είμαστε αξιόπιστοι», ωστόσο δεν απέκλεισε κάποιο είδος τροποποίησης στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Λίγα μόνο 24ωρα μετά την απόφαση για διάσωση της Ισπανίας, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως «αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα (σ.σ: η κρίση χρέους της Ευρωζώνης) και όχι μόνο ελληνικό», ενώ εκφράζει την υποστήριξή του τόσο στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάννο Ραχόι όσο και στον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι που ζητούν μια «ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση».

Στην ερώτηση εάν η Ισπανία «πέσει», μήπως τότε «πέσει» ολόκληρη η Ευρωζώνη, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει καμία αμφιβολία και προσθέτει πως «ήρθε η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για να ηρεμήσουν οι αγορές». Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν τα τελευταία δύο χρόνια να προηγηθούν των αγορών. Ελπίζω αυτή τη φορά οι όροι να αντιστραφούν» κατέληξε χαρακτηριστικά.