Σε μια νέα έκδοση του προγράμματος του προχωράει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι την Παρασκευή 1η Ιουνίου θα δοθεί στο μεταξύ στη δημοσιότητα το συνολικό πρόγραμμα του κόμματος.

Σύμφωνα με τε όσα είπε δεν πρόκειται για ριζικά νέο πρόγραμμα αλλά για «βελτιώσεις που εμβαθύνουν και επικαιροποιούν τα προγραμματικά θέματα, ώστε να εναρμονιστεί με τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία».

Υποστήριξε ακόμη ότι οι αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών, δεν έγιναν πάνω στο πρόγραμμα που είχε δώσει στη δημοσιότητα τον Απρίλιο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γύρω από το παλαιότερο πρόγραμμα.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι υπήρξε μεθοδευμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί σύγχυση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωσε για παράδειγμα, στο πρόγραμμα του Απριλίου δεν υπάρχει καμία αναφορά για 100.000 θέσεις εργασίας ή για 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι οι λίστες των υποψηφίων θα μείνουν ως έχουν «με απόλυτο σεβασμό στην κατάταξη που διαμορφώθηκε από το εκλογικό σώμα».

Ο κ. Σκουρλέτης διέψευσε δημοσιεύματα, τα οποίο υποστηρίζουν ότι «το παλιό ΠΑΣΟΚ έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημείωσε ότι επίκειται ανακοίνωση για την πολιτική στήριξη της κ. Κατσέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το ντιμπέιτ, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση και αποδέχεται οποιαδήποτε συζήτηση χωρίς αποκλεισμούς.