Νέα προσφυγή στις κάλπες ισοδυναμεί με αυτοκτονία

Παρέμβαση Διαμαντοπούλου με αιχμές προς το ΣΥΡΙΖΑ


ArchiveΕΚΛΟΓΕΣ 2012
14:58
15/05/2012
Νέα προσφυγή στις κάλπες ισοδυναμεί με αυτοκτονία
28
loading

Υπό τον τίτλο «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» η Άννα Διαμαντοπούλου, με άρθρο της στην προσωπική της ιστοσελίδα, τάσσεται κατά των νέων εκλογών και τονίζει ότι: «Είναι ύβρις ο ισχυρισμός ότι το 12% δικαιούται να εκφράζει το σύνολο των πολιτών».

Η κ. Διαμαντοπούλου υπογραμμίζει ότι οι νέες κάλπες ισοδυναμούν με «αυτοκτονία» και προσθέτει ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

Είναι ύβρις ο ισχυρισμός ότι το 12% δικαιούται να εκφράζει το σύνολο των πολιτών

Μήνες πριν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, με κορυφαίους τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα είχαν σηκώσει το λάβαρο των εκλογών υποστηρίζοντας ότι η τότε κυβέρνηση δεν είχε τη νομιμοποίηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κ. Σαμαράς αρνούμενος την προώθηση μεταρρυθμίσεων επέβαλε τη διενέργεια εκλογών με στόχο την αυτοδυναμία. Μόλις πριν λίγες μέρες έλεγε ότι αν δεν την κέρδιζε από την πρώτη αναμέτρηση, θα οδηγούσε αμέσως την χώρα σε διαδοχικές αναμετρήσεις μέχρι να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε.
Οι εκλογές τελικά έγιναν στις 6 Μαΐου.
3.470.000 πολίτες, το 35% εκείνων που έχουν δικαίωμα ψήφου, απείχε γιατί προφανώς δεν πείσθηκε για την σημασία των εκλογών.
Από τους 6.477.000 πολίτες που ψήφισαν, 153.000 έριξαν άκυρο ή λευκό.
1.200.000 ψήφισαν κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής.
1.190.000 ψήφισαν Ν.Δ.,
1.060.000 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ,
830.000 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

1. Όπως ήταν αναμενόμενο ακόμη και από αυτούς που επιδίωκαν τις πρόωρες εκλογές, αυτές δεν έδωσαν διέξοδο. Αντίθετα προκάλεσαν μια 5μηνη προεκλογική περίοδο απραξίας και ήδη μια εβδομάδα ακυβερνησίας, σε εποχή βαθύτατης κρίσης, όπου Κοινοβούλιο, Κυβέρνηση και διοίκηση έπρεπε να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για την εξασφάλιση πόρων και τη λειτουργία της οικονομίας. Όπως συμβαίνει πάντα όταν η οικονομία «παγώνει» την «πληρώνουν» πρώτα οι πιο αδύναμοι. Η επιζητούμενη, νέα προεκλογική περίοδος, με παράταση της παραλυσίας του κράτους, θα φέρει την πλειοψηφία των Ελλήνων αντιμέτωπους με τα αδιέξοδα. Την ώρα που το σπίτι μας καίγεται, εμείς θα συζητάμε αναζητώντας λύσεις.. Εν τω μεταξύ εκατομμύρια ανυπεράσπιστοι Έλληνες που μένουν μέσα σ’ αυτό το σπίτι και δίνουν κάθε μέρα τη μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας, θα κινδυνεύουν να καούν.

2. To μήνυμα των εκλογών είναι καθαρό, αλλά αντιφατικό. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θέλει να βγούμε από το μνημόνιο και συγχρόνως θέλει να παραμείνουμε στο ευρώ. Είναι δείγμα σύγχυσης μεταξύ λογικής και επιρροής του λαϊκισμού που προβάλλει «την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο». Το βέβαιο είναι ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν είναι αποδεκτές από τον Ελληνικό Λαό, και αυτή η θέση διαχέεται σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος από την ακρότατη αριστερά, έως την ακρότατη δεξιά. Συνασπίζονται πίσω από ένα ΟΧΙ χωρίς πρόταση. Ο ελληνικός Λαός ζητεί αλλαγές στο μνημόνιο και το μήνυμα έχει ληφθεί. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να βρει τους τρόπους για την ανταπόκριση στην λαϊκή εντολή. Όμως από πουθενά δεν προκύπτει ότι ζητά την συνολική καταγγελία του μνημονίου, γιατί αυτό σημαίνει ακύρωση της δανειακής σύμβασης και ισοδυναμεί με επιστροφή στην δραχμή . Γι’ αυτό άλλωστε ακόμη και κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που οι πολιτικές τους προτάσεις οδηγούν μοιραία στην επιστροφή στη δραχμή –και το γνωρίζουν- τάσσονται δημοσίως υπέρ του Ευρώ.

3. Το γεγονός της πολυδιάσπασης της ψήφου, αφού κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει πάνω από το 12% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, εκπέμπει το ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει «να τα βρούν», να ενεργήσουν «οικουμενικά». Κανείς δεν είναι ο εκλεκτός του λαού, καμία πρόταση δεν είχε ευρεία απήχηση. Όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην έξοδο από την κρίση. Κανείς δεν νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι είναι ο μοναδικός και γνήσιος εκφραστής του έθνους. Η διακήρυξη οιουδήποτε ότι μόνος αυτός εκφράζει το μέλλον του Ελληνικού λαού είναι ύβρις, δολοφονεί κάθε προσπάθεια για τον σχηματισμό ενός εθνικού μετώπου και οδηγεί σε περιπέτειες και διχασμούς.
Οποιαδήποτε υπεκφυγή στην ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών, ισοδυναμεί με άρνηση συμβολής στην κοινή προσπάθεια που ζήτησε ο Ελληνικός λαός και επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Ισοδυναμεί με δήλωση αδυναμίας να καταθέσει ρεαλιστική πρόταση εξόδου από τις μνημονιακές πολιτικές, ισοδυναμεί με πρόταξη μικροκομματικών συμφερόντων. Υποδηλώνει δέος μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων, και δεν είναι παρά μια υποκριτική συμπεριφορά απέναντι στις αγωνίες του κάθε πολίτη που σήμερα υποφέρει.

4. Παίζοντας με τον πόνο και την αγωνία των πολιτών, ορισμένοι επιχειρούν να προσδώσουν στις επιλογές τους χαρακτηριστικά της «Αλλαγής» του Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόκειται για ενσυνείδητη παραπλάνηση και εμπόριο φρούδων ελπίδων. Όταν ο Παπανδρέου «εκβίαζε» για τα ΜΟΠ, η Ευρώπη ευημερούσε και ο νότος ανασυντασσόταν. Όταν προχωρούσε σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων, η Χώρα είχε χαμηλό χρέος, και άνεση δανεισμού από τις αγορές. Σήμερα ζούμε σε μια άλλη σκληρή και δύσκολη εποχή, σε μια γενικευμένη κρίση, σε μια συντηρητική Ευρώπη, ενώ το τεράστιο χρέος απειλεί την Χώρα. Αποτελεί επιλογή καθολικής εξάρτησης όταν αντί να επιδιώκουμε την αυτοδύναμη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, επιλέγουμε να βασιζόμαστε στο «μας έχουν ανάγκη, δεν θα μας στείλουν στην δραχμή». Και αν το κάνουν τι; Η ανασύνταξη της Χώρας είναι δική μας υπόθεση. απαιτεί σκληρή δουλειά, εμπνευσμένη και αποφασισμένη για τα δύσκολα ηγεσία.

5. Νέα προσφυγή στις κάλπες , παράταση της ακυβερνησίας με ένα και πάλι αντιφατικό και αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι ελπίζουν να κερδίσουν λίγες ψήφους παραπάνω, ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Το δις εξαμαρτείν δεν συγχωρείται.

Ας θυμηθούμε την ιστορία μας. Τον Αύγουστο του 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τη Συνθήκη των Σεβρών απελευθέρωσε την Ανατολική Θράκη και τα Μικρασιατικά παράλια. Στις εκλογές που έγιναν πριν τελειώσει οριστικά ο πόλεμος, ο νικητής Ελ. Βενιζέλος ηττήθηκε από τον Δημ. Γούναρη και την «Ηνωμένη Αντιπολίτευση» (συνασπισμός όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, από το Κόμμα Εθνικοφρόνων μέχρι το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) που υποσχόταν ταυτοχρόνως και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και την διατήρηση της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας. Ο λαός πίστεψε την πρόταση των πολιτικών κομμάτων που πρόσφεραν την «πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο» και τελικά τον οδήγησαν στο γνωστό αποτέλεσμα: «Μικρασιατική καταστροφή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
 1. avatar Mathitis93

  Καλώς την αρχόντισσα της φωτοτυπίας!
  Πονάει πολύ;;;;
  Τσούζει;;;;
  Ναι σε όλα;;;;
  ΟΥΣΤ σε όλα ο λαός των Ελλήνων!
  Και φεύγοντας πάρε μαζί σου τις φωτοτυπίες και τα cd και την πρόταση για επίσημη γλώσσα της Ελλάδος την Αγγλική.
  Δωσαμε! Δώσαμε!
  Κρίμα για το τεράστιο επιτελείο σου 46 ατόμων που τώρα δεν θα έχει πού να στεγασθεί....τέλειωσαν τα υπουργεία!
  ΟΥΣΤ!
  Και μην κάνεις τον κόπο να το σκας από το ιστορικό παρελθόν, στο οποίο δικαωματικά ανήκεις....θα σε επαναφέρουμε εκεί πίσω και θα είναι πιο οδυνηρό!
  ΝΑΙ σε όλα! Χαχαχα!

 2. avatar angie

  Δεν διάβασα λέξη από τα παραπάνω, τα άκουσα και τα είδα όλα όταν ήταν υπουργός. Μια απορία έχω μόνο. Πότε θα καταλάβει ότι πρέπει να βγάλει τον σκασμό?

  1. avatar Mathitis93

   Στις 17 Ιουνίου!
   ΌΤαν δηλαδή θα αναγνώσει στην συσκευασία της "Ημερομηνία λήξεως 17-06-2012"

   1. avatar angie

    Εγώ νόμιζα πως ήταν η 6/05/2012..!
    :-)))

    1. avatar Mathitis93

     Πήρε 1 μήνα παράταση λήξεως!
     Έτσι για να την βλέπουμε να χτυπιέται, να κοπανιέται, αλλά να μην βγαίνει βολευτής και να το ευχαριστιόμαστε!
     Όλα εδώ πληρώνονται, υπερόπτισσα, επηρμένη!

 3. avatar TAYROS

  αυτοκτονια για το πασοκ και τη νδ ναι! Σίγουρα.....

 4. avatar Thorns

  Α οριστε και η πρώην προϊσταμένη μου! Με το που την είδα εδω μου έπεσε ο καφές και έγινε το γραφείο χάλια. Έχω αποκτήσει ψυχολογικά τραύματα απο αυτήν, σας παρακαλώ, έλεος, γιατί μου κάνετε τέτοιο πόλεμο νεύρων μεσημεριάτικο;;;;

 5. avatar George Tzelepis

  Αννούλα, Γνωρίζεις την διαφορά μεταξύ Λωζάννης και Κοζάνης?

 6. avatar ergazomenos idiotikou tomea

  Εγώ είχα μαζέψει λεφτά να πάρω μια γκαρσονιέρα και σήμερα τα έστειλα έξω. Μετά τις επόμενες εκλογές θα τα φέρω να αγοράσω ένα οικοδομικό τετράγωνο.

  1. avatar ergazomenos idiotikou tomea

   Εντάξει. Πλάκα κάνω. Δεν τα έστειλα έξω........... Τα έβγαλα από την τράπεζα.

   1. avatar Mathitis93

    Μην τα λες αυτά, θα στα ζητήσει για να μοιράζει φωτοτυπίες και cd !

 7. avatar NickS

  ρε παιδια τοοοση προβολη σε τεταρτοκλασσατους (αυτη εδω, ο καρατζαφερης, η μητσοτακαινα κτλ)
  Τοτε γιατι να μην προβληθουν ισαξια λεβεντης, βεργης κτλ?

 8. avatar limit

  Υπάρχεις ακόμα εσύ...;;;

  1. avatar Mathitis93

   Τιμητικά μέχρι τις 17 Ιουνίου....μετά αποσύρεται!

 9. avatar George Tzelepis

  Πε παιδιά, σας παρακαλώ, μην μας "προσβάλετε" προβάλλοντας "μη οντότητες". Αρκετά ανεχθήκαμε αυτές τις "προσωπικότητες" μέχρι τώρα. ¨ας τους να ονειρεύνται περασμένα μεγαλεία.

 10. avatar afion

  ΤΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ

 11. avatar Nikolas

  Επιτέλους αφήστε το λαό να αποφασίσει,τραγικοί καρεκλοκένταυροι...

  1. avatar Νικολας

   Πολθ σωστος συνονοματε.

   1. avatar Nikolas

    Δυστυχώς Νικόλα εδώ και χρόνια αυτή τη χώρα κυβερνούν άνθρωποι χωρίς ήθος και αξίες.
    Λίγες οικογένειες,συντεχνίες και εργολάβοι μας έφτασαν μέχρι εδώ...

 12. avatar Juanjose

  Ανιστόρητη!

 13. avatar laros

  Κανε υπομονη . Θα απολογηθεις στο δικαστηριο με το υπολοιπο γαπολόϊ

 14. avatar Gitoras

  Ρε newsbeast τι έγινε; Δημοσιεύουμε και συνεντεύξεις νοικοκυρών πλέον;

  1. avatar Mathitis93

   Πολιτικός μηχανικός άνευ ενσήμων! Σε παρακαλώ πολύ! Ούτε μισό ένσημο!
   Μην βρίζεις τις νοικοκυρές, ξέρεις τί ένσημα θα είχαν οι νοικοκυρές, εάν η δουλειά τους είχε αντίκρισμα σε ένσημα;;;;

 15. avatar vega

  εσυ τι πεταγεσαι?Τσουζειι????

  1. avatar Mathitis93

   Τσούζει πολύ!!!!! Και θα τσούξει κι άλλο στις 17 Ιουνίου!

 16. avatar Mathitis93

  Από τις λίγες φορές πού θα συμφωνήσω μαζί σου.....και θυμήσου τα κατορθώματά της το 96-99 ως υφυπουργός υποανάπτυξης επί κινέζου....κι αν δεν θυμάσαι λόγω κούρασης και περασμένης ώρας, ρίξε μια ματιά στα κατορθώματά της στην Κοζάνη παλιότερα....και στην γενική γραμματεία νέας γενιάς κλπ κλπ κλπ....
  Ο άνθρωπος για (να καταστρέψει) όλες τις δουλειές!
  Πάρ την στην επιχείρησή σου και σε χρόνο δτ θα την χρεωκοπήσει!

 17. avatar Mathitis93

  Αρχόντισσα της φωτοτυπίας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει