Κάθετη ήταν η απόρριψη από τον Αλέξη Τσίπρα σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Αριστεράς με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε οικουμενική ή ειδικού σκοπού που θα εφαρμόσει το μνημόνιο.

«Ψάχνουν αριστερό άλλοθι για μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο το έχει απορρίψει ο λαός και δεν μπορεί να το εφαρμόσει ούτε οικουμενική ούτε ειδικού σκοπού κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως αν η οικουμενική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κατάργηση της μετενέργειας, των περικοπών σε συντάξεις και μισθούς, των απολύσεων στο δημόσιο, των νέων μέτρων του Ιουνίου αλλά και της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα σε επίπεδα Βουλγαρίας.

«Ελπίζω ο κ. Κουβέλης να μείνει σταθερός ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση», ανέφερε, ενώ σε υψηλούς τόνους είπε ότι «είναι σα να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών».

Μάλιστα επιτέθηκε κατά του Αντώνη λέγοντας χαρακτηριστικά: Ας αφήσει την καραμέλα περί δραχμής ο κ. Σαμαράς» και πρόσθεσε ότι «ο Σαμαράς γίνεται κουραστικός. Χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε ο Παπανδρέου όταν δεν έστελνε επιστολή υποταγής».

«Εμείς κοιτάμε το λαό στα μάτια, δε μιλάμε με δυο γλώσσες», τόνισε.