«Ως το κόμμα των νεοναζί που για πρώτη φορά θα μπει στην ελληνική Βουλή με 6%-8%», αναφέρεται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, Ansa, αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική Βουλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η επίσης ιταλική La Repubblica, τονίζει ότι «Η Αριστερά ξεπερνά τους σοσιαλιστές. Οι νεοναζιστές μπαίνουν στη Βουλή», μιλά για μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό, ενώ αποδίδει την επιτυχία του κόμματος Μιχαλολιάκου στο θυμό των Ελλήνων για τα μέτρα λιτότητας.

Στην ιστοσελίδα της Washington Post μάλιστα φιλοξενείται δημοσίευμα που αφορά σχεδόν αποκλειστικά στην εκλογή της Χρυσής Αυγής, ενώ η εβραϊκή Jerusalem Post κάνει λόγο για έντονους φόβους της εβραϊκής κοινότητας από την εκλογή της.

Η ισπανική El Mundo αναφέρεται στους προπηλακισμούς μελών της Χρυσής Αυγής σε εκπροσώπους της Αριστεράς, ενώ η γαλλική Le Monde κάνει επίσης αναφορά στην εκλογή ακραίου κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι μετατράπηκε «από μια ημιπαράνομη οργάνωση του περιθωρίου σε κόμμα με κοινοβουλευτικά ποσοστά».

Η επίσης γαλλική, Le Figaro, συγκρίνει το 0,29% στις εκλογές του 2009 με το 6% έως 8% στις εκλογές 2012.

«Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή», είναι ο τίτλος της γερμανικής Süddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι ο ύμνος του κόμματος θυμίζει τον ύμνο της χιτλερικής νεολαίας, με θέμα «αίμα και τιμή».

Για μια εντυπωσιακή ανατροπή κάνει λόγο το CNN που τονίζει ότι «προβλέπεται εκρηκτική άνοδος των εξτρεμιστών».