Η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας να απέχουν από τα «συζυγικά καθήκοντα» τους για να αναγκάσουν τους άντρες να τερματίσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο και ένας άλλος πόλεμος αρχίζει, ανάμεσα στα δύο φύλα!
Μια παράσταση για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φθορά και την διαφθορά, αλλά και την συμφιλίωση, από τον ανατρεπτικό Γιάννη Κακλέα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 16 και 17 Ιουλίου.

Η Λυσιστράτη διδάχτηκε το 411 π.Χ. Η Αθήνα μέτραγε ήδη είκοσι χρόνια πολέμου
– ο Πελοποννησιακός πόλεμος ξεκίνησε το 431 π.Χ. .– και ο Αριστοφάνης, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος, δίνει με ευφυή τρόπο το δικό του ειρηνικό στίγμα. Με όπλα του το εύρημα της σεξουαλικής απεργίας, την ανελέητη σάτιρα και μια γλώσσα ευρηματική όσο και αθυρόστομη, καταδικάζει τον πόλεμο και προβάλλει την ανάγκη για πανελλήνια ενότητα. Ερωτικά τεχνάσματα, κωμικές παρεξηγήσεις και πληθωρική δράση συνθέτουν μια απολαυστική κωμωδία όπου η γυναικεία εξυπνάδα αναδεικνύεται η κινητήρια δύναμη που θα οδηγήσει στη συμφιλίωση.

Παίζουν οι: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου, Λαέρτης Μαλκότσης, Θέμης Πάνου κ.α. Μετά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, η παράσταση θα ανέβει στις 21 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στις 26 και 27 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στην Κύπρο ενώ η περιοδεία θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.