Με την ταινία «127 ώρες» του Ντάνι Μπόιλ, μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία ζωής, σηκώνει την αυλαία του το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο σκηνοθέτης του οσκαρικού «Slumdog millionaire» Ντάνι Μπόιλ, βασίστηκε στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Άρον Ράλστον, για να αφηγηθεί την ηρωική περιπέτεια του νεαρού αναρριχητή Άρον Ράλστον (Τζέιμς Φράνκο), ο οποίος πριν από επτά χρόνια, κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του, σε ένα φαράγγι στη Γιούτα, παγιδεύτηκε ανάμεσα σε μια σχισμή βράχου, ωστόσο κατόρθωσε να επιβιώσει και να διασωθεί.

Στην παραλίγο θανάσιμη περιπέτειά του, η οποία διήρκεσε συνολικά 127 ώρες, ο ήρωας επανεξετάζει τη ζωή του, ανακαλεί στη μνήμη αγαπημένα του πρόσωπα και αναμετριέται με τα προσωπικά του όρια και αδυναμίες.

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα ρίξει την αυλαία του στις 11 Δεκεμβρίου, με τον πολυσυζητημένο στο Φεστιβάλ Καννών «Μαύρο κύκνο» του Ντάρεν Αρνόφσκι και τη Νάταλι Πόρτμαν και Βενσάν Κανσέλ, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η μουσική Τσαϊκόφσκι που περιβάλει την ταινία, εντείνει την εσωτερική πάλη της ηρωϊδας -μπαλαρίνας, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα τόσο του θριάμβου -καθώς ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον ρόλο της ζωής της στη «Λίμνη των κύκνων»- όσο και της κατάρρευσης, αφού η δοκιμασία αυτή θα την εξωθήσει στα άκρα.