Ένα τετραήμερο γεμάτο με εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, σκίτσων και εικαστικών έργων, ομιλίες και προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και διαφανειών από αποστολές του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου ξεκινάει από σήμερα στην αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης», στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων ενεργούς δράσης στη φύση, την ορειβασία και τον πολιτισμό, ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει την εκδήλωση αυτή με τίτλο «Με έμπνευση τα βουνά και τη φύση» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την υποστήριξη της «Τεχνόπολις».

Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα τιμηθούν προσωπικότητες από το χώρο της ορειβασίας και θα παρουσιαστούν οι αποστολές μελών του Ε. Π.Ο.Σ., που κατάφεραν, είτε να ανέβουν στις κορυφές των υψηλότερων οροσειρών της Ελλάδας και του κόσμου, είτε να διασχίσουν τον βόρειο πόλο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, καταγράφοντας με καλλιτεχνικό τρόπο τις εμπειρίες τους. Επιπλέον, θα προβληθούν οι ιδιαίτερες εικαστικές και μουσικές δεξιότητες ανθρώπων που εμπνέονται από τα βουνά και τη φύση.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένος χώρος αναρρίχησης όπου οι τολμηροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στην ορειβασία.

Μία ακόμα εικαστική έκθεση με έργα επωνύμων Ελλήνων καλλιτεχνών θα εγκαινιαστεί αύριο βράδυ στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» της Τεχνόπολις και θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου. Την έκθεση διοργανώνει η Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για το κτίριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων (Π. Ο. Δ. Α.) και με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις».

Τα έργα που έχουν προσφερθεί αφιλοκερδώς από τους δημιουργούς, καθώς και εκείνα που προσέφεραν από την ιδιωτική συλλογή τους η Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Βάσω Παπαντωνίου και ο Γραμματέας της κ. Βασίλης Βασιλικός θα δημοπρατηθούν, επίσης αφιλοκερδώς, από τον κ. Πέτρο Βέργο το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του δεύτερου στόχου της εταιρείας που είναι η δημιουργία Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης στο κτίριο του παλαιού Ωδείου Αθηνών επί της οδού Φειδίου 3, που θα φέρει το όνομα «Μαρία Κάλλας».

Ο πρώτος στόχος που ήταν το κτίριο της όπερας στο Φαληρικό Δέλτα, έχει ήδη δρομολογηθεί, με πρόταση της εταιρείας από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η είσοδος και στις δύο εκθέσεις είναι ελεύθερη.