Ένα από τα πιο εκρηκτικά έργα της σύγχρονης δραματουργίας, τον «Θεό της Σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά, ανεβάζει φέτος στη σκηνή του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη ο Σταμάτης Φασουλής σε μετάφραση Γιώργου Βούρου.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό έργο που παρουσιάζει το χάσμα μεταξύ των ανθρώπινων χαρακτήρων και την παρεκτροπή με αφορμή ανούσια γεγονότα. Δύο ζευγάρια συναντώνται με αφορμή άγριο καβγά που είχαν τα παιδιά τους. Άγνωστοι μέχρι εκείνη την στιγμή, η πρόθεσή τους αρχικά είναι να τα συμφιλιώσουν και να ξαναφτιάξουν το κλίμα ανάμεσά τους. Αντ’ αυτού, οι τέσσερις αυτοί αξιοπρεπείς, σύγχρονοι πολίτες μετατρέπονται σε άγρια θηρία.

Σχετικά με την πρεμιέρα της παράστασης, ο κ. Φασουλής δήλωσε ότι «έχει μεγάλη αγωνία την οποία θεωρεί το πιο δυναμικό και δημιουργικό πράγμα και ότι η συγκεκριμένη δουλειά ήταν από τις πιο αγαπημένες του θεατρικές συνεργασίες».

Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη παραδέχτηκε ότι «η συγκεκριμένη παράσταση ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει κάνει υποκριτικά γιατί ακροβατεί ανάμεσα σε 2-3 διαφορετικά στυλ υποκριτικής».

Το έργο έχει κερδίσει τρία βραβεία ΤΟΝΥ (καλύτερου θεατρικού έργου, καλύτερης σκηνοθεσίας (Matthew Warchus), καλύτερου γυναικείου ρόλου (Marcia Gay Harden) για το 2009) και το βραβείο Olivier για την καλύτερη νέα κωμωδία.

Στην παράσταση παίζουν ο Γιάννης Βούρος, η Κάτια Δανδουλάκη, η Κατιάνα Μπαλανίκα, και ο Γιάννης Φέρτης. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Γιώργος Γαβαλάς, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τα κουστούμια η Ντέννη Βαχλιώτη.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.